Voetzorg+ Het opleiding - en informatie-instituut voor:

Voet-, hand,- huid,- nagelzorgverleners

Lees hier het actuele zorgnieuws:

De finaciële last van de ziekte van Alzheimer ver voordat de diagnose gesteld is

Nieuw onderzoek onthult dat mensen met de ziekte van Alzheimer al jaren voor de diagnose hun financiën minder goed beheren. Onderzoekers van de Federal Reserve Bank of New York en Georgetown University combineerden Medicare- en Equifax-gegevens en ontdekten dat kredietscores van toekomstige Alzheimer-patiënten lang voor de diagnose dalen. Een jaar voor de diagnose hebben ze meer kans op achterstallige hypotheek- en creditcardbetalingen. Vroege cognitieve achteruitgang verslechtert financiële besluitvorming, wat leidt tot een verhoogde kwetsbaarheid voor oplichting en fraude. Met een vergrijzende bevolking zullen deze problemen naar verwachting toenemen, wat aanzienlijke economische gevolgen zal hebben.

Lees meer »

Marieke Uleyn – Essentiële richtlijnen correct gedrag zorgverlener t.o.v. patiënt

Correct gedrag van zorgverleners is cruciaal voor het welzijn en vertrouwen van patiënten. Het serieus nemen van de hulpvraag, actief luisteren en empathie tonen zijn essentieel. Een sterke therapeutische relatie, goede communicatie en realistische verwachtingen kunnen therapie-ontrouw voorkomen. Uit casusbespreking blijkt dat het winnen van het vertrouwen van de patiënt, transparantie over behandelingen en het betrekken bij het zorgplan de zorgervaring verbeteren. Onderzoek toont aan dat professionele competenties en interpersoonlijke zorgeigenschappen van zorgverleners bijdragen aan vertrouwen. Psychosociale stressoren en negatieve emoties kunnen therapie-ontrouw voorspellen. Door een brede kijk op iemands situatie en het aanpakken van barrières, kunnen zorgverleners de therapietrouw verbeteren. Goede communicatievaardigheden verhogen de zelfeffectiviteit van professionals. Met empathie, respect en samenwerking kunnen zorgverleners het welzijn van patiënten bevorderen.

Lees meer »

REGISTERPODOLOOG NLQF6 Voettechnicus NLQF 4

De opleiding tot registerpodoloog en voetkundig technicus bieden beide goede carrièreperspectieven in de voetzorg. Als registerpodoloog behandel je zelfstandig patiënten met voet-, houdings- en bewegingsklachten. De opleiding tot registerpodoloog is ingeschaald op NLQF niveau 6. Voetkundig technici ontwerpen en maken orthopedische voorzieningen, vaak met behulp van digitale technieken. Deze beroepsbegeleidende opleiding duurt 18 maanden en leidt op tot NLQF niveau 4. Voor beide opleidingen geldt dat je leert in de praktijk en waardevolle werkervaring opdoet. Er is een groot tekort aan registerpodologen en door de vergrijzing zal dit tekort alleen maar toenemen.

Lees meer »

Persbericht: LiveActueel editie 1 2024 – Voet- en handzorg bij mensen met dementie

Voetzorg+ organiseert op 29 mei een online live uitzending over voet- en handzorg bij mensen met dementie. Deskundigen zoals Gerben Jansen en Debby Gerritsen bespreken de invloed van dementie op pijnbeleving en de noodzaak van tijdige signalering door zorgverleners. Samenwerking tussen voetzorgverleners en de ouderenzorg is cruciaal, maar wordt bemoeilijkt door het ontbreken van erkenning en toegang tot patiëntendossiers voor (medisch) pedicures. Het thema wordt opgenomen in de studie “De oudere voet” aan de Universiteit van Amsterdam en Saxion Hogeschool. LiveActueel biedt accreditatie aan diverse beroepsgroepen door aanmelding en betaling verwerkingskosten maar is gratis bij te wonen via Facebook Live.

Lees meer »

Johan Toonstra: Purpura pigmentosa chronica

Purpura pigmentosa chronica (PPC) is een groep aandoeningen gekenmerkt door kleine bloeduitstortingen (purpura) en bruin ijzerpigment, vooral aan de benen. De oorzaak is onbekend. PPC komt voor bij volwassenen en kinderen, zonder duidelijk man-vrouw verschil. Klachten zijn minimaal. Versere laesies zijn roder, oudere plekken bruiner. De aandoening is vaak chronisch maar verdwijnt bij 2/3 spontaan na maanden tot jaren. Behandeling is meestal niet nodig. Rutoside en vitamine C lijken gunstig effect te hebben.

Lees meer »

Johan Toonstra: Purpura aan de onderbenen

Ontdek de verrassende oorzaken en behandelingen van purpura aan de onderbenen. Dermatoloog Johan Toonstra neemt u mee op een boeiende reis langs stasis purpura, golfers vasculitis en purpura door medicijnen of diabetes. Leer hoe u deze vaak voorkomende aandoening kunt herkennen en begrijpen. Of u nu een ervaren zorgprofessional bent of gewoon nieuwsgierig naar huidaandoeningen, dit artikel biedt een schat aan inzichten. Verdiep uw kennis en ontdek de geheimen achter purpura aan de onderbenen in dit meeslepende artikel.

Lees meer »

Willem Koert: De schoen die niet wringt

Paul Tap, eigenaar van de Beterlopenwinkels, biedt schoenen die voetproblemen voorkomen, verminderen of oplossen, zonder in te boeten op stijl en mode. Tap richt zich op diverse doelgroepen, zoals actieve ouderen, mensen met voetaandoeningen als gevolg van diabetes, kanker of de ziekte van Parkinson. Door nauw samen te werken met podotherapeuten, orthopedisch schoentechnici en ziekenhuizen, kan Tap zijn klanten voorzien van passende schoenen en advies op maat. Hoewel zijn schoenen duurder zijn dan confectieschoenen, bieden ze mobiliteit en maken ze een gezonde en actieve levensstijl mogelijk.

Lees meer »

Trombosebeen: Herken de symptomen en verwijs door (Mischa Nagel)

Trombose is een gevaarlijke aandoening waarbij een bloedstolsel een bloedvat verstopt. Veneuze trombose komt vaak voor in de benen en kan leiden tot een longembolie. Een trombosebeen ontstaat door beschadiging van kleppen in de aders na een trombose, resulterend in zwelling, vermoeidheid en soms open wonden. Risicofactoren zijn onder andere langdurig zitten, operaties, kanker en de anticonceptiepil. Bij symptomen zoals pijn, zwelling en verkleuring van het been is doorverwijzing naar een arts cruciaal. Behandeling met antistollingsmiddelen en preventie door beweging zijn essentieel. Kanker verhoogt het risico op trombose aanzienlijk.

Lees meer »

Nog geen abonnee?

Neem nu een Community abonnement en ontvang een jaar lang de volgende voordelen:

  • Krijg toegang tot alle ‘community artikelen’, nieuws en zorgupdates speciaal voor abonnees.
  • Regelmatig online zorgupdates en de nieuwste artikelen buiten de Magazine edities om.
  • 6x het Magazine Voetzorg+ per jaar.
  • Zo’n 12 nieuwe artikelen per editie.
  • Lees het Magazine als flipbook.
  • Mogelijkheid om inhoud te downloaden en/ of te printen.
  • Onbeperkte toegang tot Het Archief .
  • Speciaal ontwikkelde content zoals Quick Reference Cards.
  • 10% korting op de meeste scholingen van MischaNagel.nl.
oudere voet
mischa
audience

Iedere patient verdient de de best mogelijk zorg

Voetzorgverlening wordt vaak ondergewaardeerd terwijl gezonde, goed functionerende voeten essentieel zijn

Vroegtijdige signalering heeft directe gezondheidsvoordelen

Goed functionerende voeten essentieel zijn voor onze mobiliteit

Komende Opleidingen

Bekijk hier de komende opleidingen

Onze gastdocenten

Onze gastdocenten zijn experts in hun vakgebied met een bewezen reputatie.

ONCO-ZORG

De enige ProVoet erkende opleiding tot medisch pedicure oncologie!

de oorspronkelijke opleiding OVV, MPO en OHV.

Onze ONCO-Zorgverleners zijn opgenomen in de ‘digitale verwijsgids kanker’ van IKNL en kunt u ook terugvinden op onze eigen patiëntenplatforms ONCO-Foot en ONCO-Hand.

Video afspelen

De activiteiten van Mischa Nagel B.V.

Voetzorg+ is een opleidings- en informatie- instituut voor medische nascholingen en het overbrengen van actuele medische informatie voor voet-, hand,- huid,- nagelzorgverleners.