Adviesraad OVV en OHV

Adviesraad Oncologisch Voetzorgverlener OVV en oncologisch Handzorgverlener OHV

Adviesraad Voetzorg+

Mischa Nagel heeft een aantal mensen uitgenodigd zitting te nemen in de adviesraad van MischaNagel.nl BV. Deze adviesraad is onafhankelijk en kunnen Mischa Nagel op elke activiteit aanspreken en adviseren. De adviesraad bepaalt zelf de agenda. De voorzitter van de adviesraad is de contactpersoon van Mischa Nagel. Mischa Nagel neemt niet deel aan de vergaderingen van de adviesraad.

De adviesraad heeft ook op zich genomen om OVV/OHV bekender te maken bij de oncologische zorg en heeft daarvoor een programma met een bijpassende presentatie gemaakt. Deze presentatie staat ter beschikking aan alle OHV en OVV.

De leden van de adviesraad zijn:

  • Jerica Bastiaans OVV en OHV
  • Fleur Nouwens OVV en OHV-
  • Marijn Poels OVV
  • Igna Breedveld MPO

De raad zal worden aangevuld met twee of drie medisch specialisten

Taken van de adviesraad OVV/OHV

De adviesraad heeft geen vastomlijnde taken. Zij vergaderen autonoom en hebben een voorzitter aangewezen die contactpersoon is van Mischa Nagel, de hoofddocent van de opleiding OVV en OHV. Mischa Nagel krijgt wel inzicht in de notulen van de vergadering. Als eerste heeft Mischa Nagel hen gevraagd om samen het volgendena te streven:

  1. Het mee bewaken van de kwaliteit van de opleiding OVV/OHV
  2. Het aanbrengen van ideën die leiden tot verbeteringen bij zowel de opleidingen als de uitvoering
  3. Meedenken over een model samenwerking tussen OVV podotherapeut en OVV

De leden van de adviescommissie krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden maar mogen gratis gebruik maken van alle faciliteiten die Mischa Nagel.nl BV te bieden heeft. M.a.w. Zij kunnen alle aangeboden lessen, opleidingen, congressen gratis volgen. Abonnement op Voetzorg+, OVV bijdrage, OHV bijdrage worden voor de zittingsjaren niet in rekening gebracht.

De leden van de Adviesraad:

Jerica Bastiaans

Jerica’s motivatie om deel te nemen aan de adviesraad

Vanaf het begin van de specialisatie in de oncologie ben in volle overtuiging gestart in de Pilotgroep van 2013. Ook ik zag patiënten met vreselijke gevolgen door chemotherapie en was er zeer weinig tot geen informatie hoe hier mee om te gaan.

Als professional heb ik mij altijd meer aangetrokken gevoeld tot zorgvoor voeten en omarm ik elke mogelijkheid om meer kennis te vergaren m.b.t. voetzorg. Mijn doelgroep zijn mensen waarbij een diagnose de kwaliteit van leven ernstig verandert omdat mobiliteit niet meer vanzelfsprekend is. Dat kan zijn MS, DM, reumatische aandoeningen, Parkinson en overige hersenaandoeningen maar in het bijzonder Oncologie.

Als mens hebben wij allemaal wel iemand in de directe omgeving verloren aan kanker, of krijgen er zelf mee te maken in ons leven. Zo kreeg ik in 2019 de diagnose borstkanker. Inmiddels gaat het goed met mij en bevind ik mij nu in het proces van  borstreconstructie. Het moment dat je tegenover een verwijzer zit, in dit geval de Onco verpleegkundige waar ik graag mee samenwerk, en je beseft dat je nu zelf de patiënt bent, gaf bij mij de reactie : “Dat maakt mij nu een nog betere zorgverlener”.

Empathie tonen in hun situatie is bijzonder belangrijk wanneer een patiënt ons komt consulteren. Vakkennis hebben wij, en krijgen wij via het OVV/OHV platvorm ruim aangeboden. De scholing is van hoog niveau en de ontwikkeling vanaf 2013 is enorm gegroeid.

Ook heb ik in 2020 de OHV pilot gevolgd. Hoe logisch het ook is , de klachten zijn er ook aan de handen, hoe anders is het behandelen van deze handen? Nagelpathologie/ anatomie en huidaandoeningen tussen handen en voeten behoeft kennis. Deze kennis wordt in de OHV opleiding mede door de expert Tracy Shelverton enthousiast overgedragen. Een aanrader als OVV!

De adviesraad heeft meerwaarde voor ons allemaal. De ontwikkeling gaat door, de groep groeit, kwaliteitsborging blijft noodzakelijk, eisen worden harder en tenslotte waar willen wij heen? Toen de vraag kwam van Mischa wie er interesse heeft om deel te nemen in deze raad voelde het goed om mij hiervoor in te zetten. Dit doen wij voor elkaar en als sparring partner voor Mischa.

De keuze voor een ieder op dit moment is spannend voor de toekomst. Het NLQF traject bied nieuwe mogelijkheden. Als adviesraad willen we graag door ontwikkelen uit naam van de OVV/OHV. Ik heb er zin in!

Mijn specialisaties:

MBO4 Medisch pedicure, OVV, OHV, Schimmeldiagnostiek, PACT therapie, Unibrace nagelregulatie, Voetconsulent i.o.

Vestiging in 2 gezondheidscentra, deelnemer Oncologie netwerk Heesch

klik hier voor het CV van Jerica Bastiaans

Fleur Nouwens

Motivatie van Fleur om deel te nemen aan de adviesraad

Ik heb ja gezegd met betrekking tot de vraag of ik deelnemen aan deze kwaliteits adviesraad omdat uit jarenlange ervaring is gebleken dat de kwaliteit hier en daar in de breedste zin nog steeds te wensen overlaat.

Ik heb al vele malen helpen vormgeven en met het idee om daadwerkelijk veranderingen door te kunnen voeren en nieuwe inzichten te helpen ontwikkelen..

Ik denk dat het mogelijk moet zijn om deze adviesraad te zien als een kwaliteitsbewaking en een controlemechanisme.

Ik neem deze uitnodiging dan ook graag aan om mijn werk als kwaliteitsbewuste medisch pedicure kracht bij te zetten.

Mijn specialisaties zijn o.a. OVV, OHV, GVV, medisch pedicure sport.

Daarnaast heb ik de opleiding tot drogist gevolgd omdat ik dat een mooie aanvulling vond en het ook bij de wet verplicht is wanneer je bijvoorbeeld betadine wilt verkopen.

klik hier voor het CV van Fleur Nouwens

Marijn Poels

Motivatie van Marijn om deel te nemen aan de adviesraad

Optimale voetzorg voor oncologische-patiënten

Mijn naam is Marijn Poels ik ben 36 jaar oud. In 2011 heb ik mijn diploma medisch pedicure behaald en in 2016 ben ik voor mijn OVV-diploma geslaagd. Samen met mijn collega Yvonne van Mil ben ik eigenaar van Paramedische Voetzorg. Al 10 jaar werken wij samen met ons gedreven team, om het beroep (medisch) pedicure naar een hoger niveau te tillen.

Het belang van adequate voetzorg bij oncologische-patiënten is een begrip geworden in onze regio en natuurlijk in heel Nederland. Wij zijn van menig dat de opleiding OVV, nog meer naar buiten uitgedragen mag worden, om ervoor te zorgen dat adequate voetzorg voor elke oncologische patiënt toegankelijk wordt. De meerwaarde van een gedegen opleiding in welke specialisatie dan ook, is een reflectie van jezelf. De kennis en kunnen maakt of kraakt je.

Ik denk, dat ik van toegevoegde waarde ben in de adviesraad, omdat ik betrokken ben maar ook onafhankelijk kan zijn. Een goede kwaliteit van mij is omdenken en daardoor mensen bepaalde dingen vanuit een ander perspectief kan laten zien. Verder kan ik mezelf beschrijven als een doorzetter en ben ik niet bang voor beren op de weg. Ik grijp kansen met beide handen aan en ga alleen voor het beste. Deze eigenschappen kan ik meenemen in de nieuwe adviesraad van het OVV.

klik hier voor het CV van Marijn Poels

Igna Breedeveld

Motivatie Igna Breedeveld

Sinds ik in 2005 het “voetenvak” in ben gerold, ben ik bezig met het professionaliseren van dit mooie beroep. Naast mijn praktijk heb ik mij altijd beziggehouden met nevenfuncties zoals bestuurslid bij ProVoet, projectleider, ontwikkelaar van lesmateriaal, docent, commissielid en auteur. 
Professionalisering is een continu proces dat zich mee moet bewegen met het beroep. De basis voor onze kwaliteiten ligt in de zorg voor de patiënt en diens voeten.  De beroepsbeoefenaar dient zich echter te blijven ontwikkelen om zijn/haar positie binnen het eigen beroepenveld en bij andere disciplines te verstevigen.  Dat betekent ook zelfreflectie om te kunnen inzien waar verbeterpunten liggen. 
Het inschalen van medisch pedicure oncologie/oncologiesch voetzorgverlener in NLQF5 en te streven naar NLFQ6, geeft ons een prachtige uitdaging voor erkenning van professionele voetzorg door goed geschoolde behandelaars. 
Met mijn bovengenoemde ervaringen, communicatieve vaardigheden en mijn rol als bruggenbouwer, zal ik een toegevoegde waarde zijn voor de adviesraad.

klik hier voor het CV van Igna Breedeveld

Community jaarabonnement:

Voor €89,50 per jaar geniet u van vele voordelen:

Elke 2 maanden

6x het Magazine Voetzorg+ per jaar

Zowel online als offline

Lees het Magazine als flipbook, met de mogelijkheid om inhoud te downloaden en/ of te printen

Toegang tot het archief

Onbeperkte toegang tot Het Archief  bestaande uit voorgaande edities van het Magazine

Quick Reference Cards

Speciaal ontwikkelde content zoals Quick Reference Cards

korting op opleidingen

10% korting op het normale tarief van de meeste scholingen