Ambulante Voetzorg deel 1. Communicatie, omgaan met kritieke geluiden

Ambulante Voetzorg deel 1. Communicatie

“Omgaan met kritieke geluiden”

 

Bij de eerste publicatie over de nieuwe nascholing Ambulante Voetzorg deel 1 “Communicatie” werd op veel sociale media bijzonder negatief gereageerd.  “Wat kun je mij nog leren ik werk al 15 jaar ambulant” “Ik zou die les zelf wel kunnen geven” “Het is altijd hetzelfde nascholen is over onze rug geld verdienen”.

 

Bij de aankondiging van de les van afgelopen donderdag kwam er weer een vracht met kritiek binnen en toen hebben Janjaap en ik besloten in plaats van niet te reageren, een criticus uit te nodigen op onze kosten, en na afloop eerlijk haar mening te geven. Ook zij was van mening door haar ervaring n iets nieuws te kunnen leren. Zij nam de uitdaging aan.

 

Nu wil ik er gelijk bij vermelden dat er een aantal belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden{

  1. Het aantal mensen dat voetzorg nodig heeft neemt enorm toe
  2. Het aantal professionele voetzorgverleners neemt af en er is niet genoeg animo voor de opleiding
  3. Er is steeds meer vraag naar ambulant werkende pedicures want ook die nemen in aantal af.
  4. Op de opleiding Pedicure/MP wordt niet genoeg ingegaan op het ambulante deel van de voetzorg

De voetzorgverlener (MP+OVV) die  wij hadden uitgenodigd gaf in haar terugkoppeling aan ons het volgende aan:

 

“Ik heb gisteravond  de les gevolgd ik heb er zelf helaas weinig van opgestoken, maar vind deze zeker een aanrader voor de beginnende pedicure of die meer hulp nodig hebben .

Wat marijn vertelde werken in een verzorgingshuis heb ik door schade en schande zelf geleerd.” 

 

Kijk en met name dat laatste “ door schade en schande” wijs worden is geen prettig pad om een carrière op te bouwen. Het is als hier heb je een vliegtuig en zie maar dat je in Spanje komt. De presentatie van Marijn mag voor sommigen informatie bevatten die ze al beheersen maar ook het hebben van veel ervaring is geen waarborg voor goede en effective voetzorgverlening.

 

Ik dank degene hartelijk die de uitdaging is aangegaan. We kunnen door je argumentatie wellicht beter aangeven voor wie de nascholing geschikt is.