Gerben Jansen

Gerben Jansen

Gerben Jansen is docent en spreker bij de opleidingen over dementie.

Ik ben geboren in Roosendaal in de zomer van 1972. Werken in de zorg is zowat erfelijk bepaald. Mijn beide oma’s waren verpleegkundige en kraamverpleegkundige. Opa was zelfs verpleegkundige wat vrij uniek was
in die tijd. Mijn moeder heeft vele vrijwilligers functies bekleed in het sociale domein. Mijn vader was applicatiebeheerder bij een uitgeverij. Ben getrouwd (met een verpleegkundige!) en heb twee kinderen, onze oudste dochter van 18 jaar kiest voor de richting zorg en welzijn.

Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding tot ziekenverzorgende. Al vrij snel na de diplomering ben ik gestart met de opleiding tot HBO verpleegkundige in de avonduren. Vlak na mijn
diplomering ben ik gestart in het ziekenhuis op de afdeling Neurologie waar ik bijna 10 jaar heb gewerkt. Samen met de neurologen heb ik de geheugenpolikliniek opgestart. Samen hebben we de transmurale geheugenpolikliniek van de regio West Brabant tot een succes gemaakt. De liefde en toewijding voor de dementiezorg vond ik helemaal in eerstelijns zorg bij mensen thuis. De afgelopen jaren werk ik als casemanager dementie bij de grootste thuiszorg aanbieder van West-Brabant..

In 2016 heb ik met goed gevolg de ambassadeurs opleiding gevolgd van de beroepsvereniging Verpleegkundige en Verzorgende Nederland afdeling Maatschappij en Gezondheid. Tijdens deze opleiding staat het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap centraal. Namens de beroepsvereniging sluit ik als inhoudsdeskundige aan bij bestuurlijke overleggen samen met de directeur of beleidmakers van V&VN. Ook op regionaal niveau draag ik het ambassadeursschap uit voor mensen met dementie en Thuiszorg met Aandacht waar ik werkzaam ben als casemanager dementie.

In 2017 zag Augusta D het levenslicht, door alle werkzaamheden als ambassadeur kreeg ik steeds meer vragen voor scholingen, webinars, workshops en interviews. Om alles goed te regelen heb ik deze o r werkzaamheden ondergebracht in Augusta D. Augusta D is de eerste vrouw waarbij Alzheimer is geconstateerd door Drs. Alzheimer. Inmiddels groeit Augusta D steeds verder uit. Opdrachtgevers zijn o.a. Dementiezorgvoorelkaar, Medilex, Nederlands Congresbureau, Studio Arena en Medic Info. Maar ook opleidingsinstituten zoals AVANS, Gerion, CHE, InHolland en Breederode.

Meer informatie: Agusta D, ZorgPad en LinkedIn. I