foto Herman

Herman Bruins

Apotheker – docent Farmacologie en Farmacokinetiek & ONCO-Zorg

Herman bespreekt de onderwerpen ‘Farmacologie’ en ‘Werking en bijwerking van geneesmiddelen bij kanker’. De basisprincipes van werking en bijwerking van geneesmiddelen en de gevolgen van medicatie voor nagel en huid passeren de revue. Gevolgen waar je als voetzorgverlener nog meer op moet letten en eventueel terug dient te koppelen het behandelteam.

Herman Bruins is bijna 20 jaar als openbaar apotheker werkzaam geweest, onder andere in Rotterdam. Na deze openbaar apothekersrollen heeft Herman de overstap gemaakt naar een farmaceutische groothandel en was daar verantwoordelijk voor sales en consultancy binnen de ziekenhuis- en poliklinische apotheken. Herman is franchisenemer bij een digitaal platform voor het organiseren van vervangende mantelzorg, daarnaast actief als projectmanager binnen deze franchisegroep.

Tijdens zijn studie farmacie in Groningen heeft hij in de Verenigde Staten onderzoek uitgevoerd aan Yale University en gespecialiseerd in de neurochemie. In zijn functie als bestuurslid van het Nederlands Nutraceutisch Genootschap (NNG) heeft hij aan een platform deelgenomen voor de wetenschappelijke discussie onder gezondheidsdeskundigen over nutraceutica (voedingsproducten met een of meerdere gezondheidseffecten). Herman was tevens lid van de Raad van Advies van ZorgImpuls. Deze organisatie geeft onafhankelijk advies en praktische begeleiding aan eerstelijnszorgverleners in de regio Rotterdam. Daarnaast schreef Herman columns voor het blad Huisartsenservice.