Herman-Bruins_1

Herman Bruins

Apotheker – docent ONCO-Zorg

Herman Bruins


Medicinale interventie van Pijn bij kanker. Gevolgen voor nagel en huid, gevolgen waar je als voetzorgverlener nog meer op moet letten en eventueel terug dient te koppelen aan het oncologisch team.

Herman Bruins is werkzaam als salesmanager bij de farmaceutische groothandel

Pluripharm Distrimed en verantwoordelijk voor sales en consultancy binnen de ziekenhuisapotheken. Hij was werkzaam als openbaar apotheker tot 2017 (in het Medisch Centrum Hillegersberg) in Rotterdam.

Tijdens zijn studie farmacie in Groningen heeft hij in de Verenigde Staten onderzoek uitgevoerd aan de Yale University en is daar gespecialiseerd in de neurochemie.

Tijdens zijn studie farmacie en de beroepsopleiding tot openbaar apothekerspecialist in Groningen heeft hij in de Verenigde Staten onderzoek uitgevoerd aan de Yale University en is daar gespecialiseerd in de neurochemie.

In zijn functie als bestuurslid van het Nederlands Nutraceutisch Genootschap (NNG) heeft hij aan een platform deelgenomen voor de wetenschappelijke discussie onder gezondheidsdeskundigen over nutraceutica (voedingsproducten met een of meerdere gezondheidseffecten).

Herman Bruins was tevens lid van de Raad van Advies van ZorgImpuls. Deze organisatie geeft onafhankelijk advies en praktische begeleiding aan eerstelijnszorgverleners in de regio Rotterdam. Daarnaast schreef Herman Bruins columns voor het blad Huisartsenservice.