Marieke-de-Haan-300x300

Marieke de Haan

Docent Diabetes

Marieke de Haan

 


Na enkele jaren als redacteur te hebben gewerkt bij Stadsblad De Echo te Amsterdam, is Marieke in 1992 begonnen met de opleiding voetverzorging bij Gerda Siemer te Amsterdam.

Na de opleiding is Marieke in 1993 zelfstandig gaan werken als pedicure bij het familiebedrijf Podocentrum Amsterdam. In dat bedrijf zijn inmiddels drie generatie werkzaam, te weten haar vader Aart de Haan, podoposturaal therapeut / podoloog, haar moeder Mieke de Haan, podotherapeut / podoposturaal therapeut, haar zuster Drs. H.C. de Haan, podoposturaal therapeut en haar 25-jarige dochter Katinka de Haan, pedicure.

​In de jaren die volgden na het behalen van haar basisdiploma pedicure, heeft ze alle applicatiecursussen gevolgd, waaronder de aantekeningen reumatische voet, diabetische voet, vilttechnieken, orthesiologie, nagelregulatie, nagelstyling voor de voet, de cosmetische voet en nagelreparatie.

In 2006 heeft Marieke de opleiding Podoposturale Therapie aan het SVGB te Nieuwegein gevolgd en in 2007 is ze begonnen aan de deeltijdopleiding HBO Podotherapie aan de Fontys te Amsterdam.

Uiteindelijk is ze in 2011 met succes afgestudeerd aan de Fontys te Eindhoven met als onderwerp de huidtemperatuur bij de diabetische voet. In 2011 heeft Marieke de opleiding Medisch Pedicure afgerond bij Academie Louman te Amsterdam.

Momenteel is Marieke werkzaam als docente Medisch Pedicure bij Pediroda, in Weesp. Daarnaast werkt ze op zelfstandige basis (ZZP) als medisch pedicure, podoposturaal therapeut en podotherapeut in het familiebedrijf, Podocentrum Amsterdam onder de noemer De Haan Voetzorg.

Haar werkzaamheden bestaan met name uit podotherapeutische handelingen, waaronder de casemanagement van de Diabetische Voet.