Aanpassingen aan de opleidingen OVV/MPO en OHV

Aanpassingen aan de opleidingen OVV/MPO en OHV

 

Op grond van ervaring en de evaluaties door de deelnemers en nieuw beschikbare informatie zijn er in de curricula van Oncologisch Handzorgverlener OHV, Oncologisch Voetzorgverlener OVV en Medisch Pedicure Oncologie een aantal belangrijke aanpassingen doorgevoerd.

 

  1. De dag Onco-psychologie wordt uit de opleiding gehaald. Deze dag wordt buiten de opleiding uitgebreid naar 2 dagen psychologie. Voor deelname aan de OVV/OHV en MPO opleiding is een certificaat van deelname van beide dagen een toelatingscriterium geworden. De 2 dagen zijn apart van elkaar geprogrammeerd en geaccrediteerd. De dagen zijn zodanig opgebouwd dat deze voor elke medisch pedicure gevolgd kan worden. U kunt dus een dag volgen of twee.
  2. Aan het curriculum is een RIAB praktijkdag toegevoegd. Elke student OVV/MPO moet leren werken met de RIAB formulieren. Tijdens de les klinisch redeneren neemt de docent u mee in de theorie van het RIAB formulier. Maar om hier in de praktijk mee te werk bleek lang niet altijd mee te vallen. Vandaar dat we in samenwerking met Paramedische Voetzorg Horst een praktijkdag hebben georganiseerd, die ook apart geaccrediteerd is, om op die manier effectief met het RIAB formulier te kunnen omgaan. U krijgt 5 patiënten waarbij u het RIAB formulier meeneemt in uw redenering om een goed en compleet beeld van de patiënt te krijgen. Voor de OVV/MPO student is deelname aan deze les gratis. Echter ook niet-studenten kunnen meedoen. Er zijn genoeg Medisch Pedicures die dit heel graag willen oefenen. Deze geheel verzorgde dag kost 135 euro en accreditatie is aangevraagd.
  3. De les instrumentele behandeling die tot nu toe is verzorgd door Willemien den Hartog zal worden overgenomen door Karolien van der Scheer. Willemien heeft na jaren als docente verbonden aan deze opleiding besloten iets anders te gaan doen.  Wij wensen haar alle succes bij nieuwe uitdagingen en danken haar voor alle energie en inzet die zij aan de opleiding heeft gegeven.
  4. De prijs van de opleiding die al sinds de start in 2012 gelijk gebleven is zal worden verhoogd naar 1450,00 euro.  De prijs is inclusief lessen, lesmateriaal, technische ondersteuning, examenvoorbereiding. Het examengeld dat door TCI in rekening wordt gebracht is hier niet in opgenomen
  5. Daar wij het belangrijk vinden dat elke OVV en OHV het certificaat Schimmeldiagnostiek behalen kunnen studenten na het behalen van het diploma deze cursusdag gratis meemaken en hierna in staat gesteld worden diagnostiek op nagels te laten uitvoeren aan het laboratorium voor medische microbiologie van de universiteit van Nijmegen.