Evaluatie 1e editie van de nascholing Ambulante Voetzorg 1: Communicatie

oudere voet
 • Docent:  Marijn Poels
 • Datum:  11 mei 2023 (geplande scholingsdata staan onderaan dit bericht).

Alle evenementen van Voetzorg+ worden door de deelnemers gewaardeerd via Survey Monkey. De uitslagen zijn door ons niet te manipuleren. Wij zijn vrijwel het enige opleidingsinstituut  die de rapportages openbaar maakt en deelt op haar sociale media. Dat doen we niet alleen als het goed is maar ook als een presentatie minder goed verloopt. Gelukkig komt dat weinig voor.

Deze evaluatie is belangrijk omdat het de eerste keer was voor Marijn om als docent op te treden maar tegelijkertijd een autoriteit te zijn over het onderwerp. De terugkoppeling door de studenten is uitgebreid met haar besproken. De waardering voor deze nascholing is hoog. Het is geweldig om te lezen hoe ook ervaren ambulante voetzorgverleners toch thema’s van Marijn hebben weten op te pakken als aanvulling op hun ervaring en dat in de praktijk te gaan toepassen!

 • 33% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 10
 • 12% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 9
 • 24% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 8

79% waardeert deze presentatie met een 8 of hoger. De rest van alle cijfers liggen ook ver boven de gestelde norm en dat is zeker voor een eerste presentatie als docent met een nieuw onderwerp heel veel belovend.

 

Knap dat Marijn het aandurfde uit te stappen en ons mee te nemen in haar verhaal. Haar kwetsbaarheid is tevens haar kracht!” aldus een van de studenten

Opmerkingen door de deelnemers:

 • Dementie, waar je aan moet denken als je ambulant werkt
 • Verpleeghuis communicatie en tips. Reanimatiebeleid
 • Vooral de elementen over de praktijk Maar ook in het theoretisch deel over Alzheimer was weer vernieuwd voor mij
 • Ik vond dat de ruimte om ervaringen uit te wisselen ook gebruikt zou kunnen worden om nog meer in te zoomen om tijd, prijs en eigen emoties die bij ambulant dementerenden verzorgen komen kijken. Ik ben er destijds in het tehuis mee gestopt omdat ik totaal geen idee had hoe te communiceren of welk bedrag Ik kon rekenen, hoeveel tijd en energie het kost. Daarom zou ik deze cursus aanbevelen maar meer nog hopen dat het uitgebreider aan bod komt in de opleiding. Ik heb zelf 7 jaar een praktijk gehad en daarnaast ook ambulant en nu meer ambulant. Nu ben ik meer ervaren, ken beter mijn grenzen. Ook daar mag in de basis opleiding meer aandacht aan geschonken worden. Ambulant lijkt minder sjiek dan in een praktijk werken. Ik vind het mentaal en fysiek zwaarder. Ik denk dat dat nogal eens onderschat wordt.

De deelnemers over Marijn:

 • De didactische vaardigheden van Marijn worden gewaardeerd met een 4,3 uit 5 sterren
 • De autoriteit van Marijn op het gebied/thema van de door haar ontwikkelde presentatie wordt gewaardeerd met 4,2 uit 5 sterren.

Opmerkingen:

Marijn heeft het prima gedaan alleen nog ervaring opdoen

Geen opmerkingen, maar het vraagt om een vervolg. (Note redactie Marijn zal nog 2 verschillende vervolg nascholingen geven over Ambulante Zorg.)

Qua prijs-kwaliteitverhouding mag het van mij iets beter. Het voelde niet echt volledig professioneel aan voor het bedrag wat ik betaald heb. Het was voor haar volgens mij de eerste keer (wat superstoer was) en ze las merendeel de tekst op vd presentatie dan dat ze er aanvullende informatie had. De interactie vond ik wel heel leuk. (NB redactie: Hier is uitgebreid met Marijn over van gedachten gewisseld en ze zal hier een speerpunt van maken bij de volgende nascholing.)

Erg fijne en mooie prestatie en heeft mij weer de ogen doen openen Fijn dat het een interactieve presentatie was Marijn is erg fijn om heen te luisteren Complimenten voor jullie weer allemaal!