Johan Toonstra: Aangeboren moedervlekken aan de voeten

Aangeboren moedervlekken aan de voeten

Door Johan Toonstra (dermatoloog)

Bent u goed voorbereid op het herkennen en beoordelen van aangeboren moedervlekken (congenitale melanocytaire naevi) bij uw patiënten? Deze bijzondere huidafwijkingen vereisen de nodige kennis en waakzaamheid vanwege het risico op maligne ontaarding.

In dit artikel van dermatoloog Johan Toonstra leert u alles over het typische uiterlijk, de variaties in grootte en kleur, en de specifieke risicofactoren van aangeboren moedervlekken aan de voeten. Van klein tot groot, van enkel- tot meerkleurig – geen enkel patroon blijft onbesproken.

Daarnaast krijgt u inzicht in een bijzondere variant: de naevus spilus. Wat is het verschil met een reguliere aangeboren moedervlek en hoe herkent u deze gespikkelde pigmentatiestoornis?

Dit artikel is een must-read voor iedere medisch pedicure en voetzorgprofessional! Het geeft u alle details en nuances om moedervlekken grondig te kunnen beoordelen. Zo weet u precies wanneer geruststelling gegeven kan worden of wanneer doorverwijzing nodig is.

Abonnees lezen nu al het hele artikel ‘Aangeboren moedervlekken aan de voeten’ wat binnenkort verschijnt in de nieuwste Editie van uw vakblad Voetzorg+.

…. Meer lezen?

Dit artikel is alleen te lezen door community members.

Bent u al community member? klik hier om in te loggen.

Nog geen abonnee?

Neem nu een Community abonnement en ontvang een jaar lang de volgende voordelen:

  • 6x het Magazine Voetzorg+ per jaar.
  • Zo’n 12 nieuwe artikelen per editie.
  • Lees het Magazine als flipbook.
  • Mogelijkheid om inhoud te downloaden en/ of te printen.
  • Onbeperkte toegang tot Het Archief .
  • Speciaal ontwikkelde content zoals Quick Reference Cards.
  • 10% korting op de meeste scholingen van MischaNagel.nl.

Partners:

De redactie van de artikelen wordt op geen enkele manier beïnvloedt door adverteerders of sponsoren. Bekijk hier ons redactiestatuut

Laatste nieuwsberichten:

Social share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram