ONCO-Zorg infosessie maandagavond 22 mei

Nieuwe indeling ONCO-Zorgopleidingen MPO/OVV/OHV n.a.v. wegvallen STAP-regeling. Op maandagavond kunt u deelnemen aan een vrijblijvende en gratis voorlichtingsavond.

Meldt u aan via deze link of zie onder.

 

STAP blijft de gemoederen bezighouden en heeft bij lange na uw –en onze– toch wel gerechtvaardigde hooggespannen verwachtingen niet waar kunnen maken.

 

Voor ons reden alles maar weer in eigen handen te nemen zodat we u vanaf nu een voorspelbaarder lesprogramma kunnen presenteren.

  • Het aantal scholingen in 2023 is teruggebracht naar 2;
  • MPO/ OVV bestaat uit 9 officiële lesdagen; OHV heeft 10 lesdagen. Daarnaast zijn er extra lesmomenten die ook ad-hoc ingepland kunnen worden indien daar behoefte aan is.
  • De tijdelijke aanbieding van €1.250 blijft nu gedurende 2023 van kracht (dit is excl. examengeld;
  • Indien dat voor u beter uitkomt kunt u de opleiding in 8 termijnenbetalen. We vragen u dan wel een kleine bijdrage in de administratiekosten van in totaal €50;
  • Alle examens zullen pas in 2024 plaatsvinden en pas in de nieuwe ProCERT accreditatie-/ beleidsperiode 2024-2027 worden punten bijgeschreven (MPO levert u onder voorwaarden 24 punten op: Omgevingsbewust handelen: 6; Reflectie (intervisiegroepen) 4; Oncologie: 10; Voetzorg — Overige risicovoet (niet zijnde DM of reuma): 4.)
  • Eind augustus starten we na een lange pauze ook de handzorg opleiding OHV weer op.
  • Vlaamse deelnemers (ook zelfstandigen in hoofd- of bijberoep) kunnen middels de KMO-Portefeuille 30% subsidie krijgen; de opleiding OVV is door de minister toegevoegd aan de lijst van ondernemerschaps-bevorderende diensten die gericht zijn op de beroepsspecifieke competenties en heeft BSC code 0002528.

De sessie van morgen-/ maandagavond (ja dat is kort dag) stond al gepland als intro en kennismaking voor de opleiding die a.s. vrijdag had moeten starten. Op 23 juni is ons streven deze alsnog te laten beginnen mits er voldoende deelnemers zijn.

De bijeenkomst is zeer algemeen van opzet. Mischa zal de verschillende opleidingen en onderdelen van het curriculum bespreken en proberen zo veel mogelijk van uw vragen over de opleidingen (MPO, OVV, OHV) te beantwoorden. Ook zal hij uitleggen waarom grondige en up-to-date kennis over oncologie ook voor voet- en handzorgverleners zo essentieel is en hoe een ONCO-Zorgverlener altijd werkt na toestemming van het oncologisch team om maar een aantal aspecten te benoemen.

 

Over de achtergrond van de wijzigingen en ter voorbereiding kunt u het beste Mischa’s blog-post van vorige week via deze link lezen.

 

Behalve 1 praktijkdag (locatie MSK-Podiamed in Zaltbommel) zijn alle lesdagen digitaal via Zoom. De docenten geven hun lessen altijd live. Ze zijn getraind om hun kennis zo interactief mogelijk te delen en maken ook vaak gebruik van groepsopdrachten waarvoor u in kleinere groepen wordt opgedeeld om opdrachten uit te werken. Zo leren deelnemers elkaar ook beter kennen; bovendien is er voor aanvang van iedere lesdag en tijdens pauzes een digitale kamer beschikbaar exclusief voor studenten. Zo proberen we digitaal zo dicht mogelijk bij fysiek onderwijs te brengen, zeker ook omdat het belangrijk voor u kan zijn later als ONCO-Zorgverlener op elkaar terug te kunnen vallen.

Kijk op deze pagina indien u hulp bij inloggen nodig heeft. Iemand in de buurt paraat hebben (familielid, vrienden, buren) kan vaak ook helpen al is het maar tegen de stress. 😊

 

Om het voor ons overzichtelijk te houden wie er maandag deelnemen hoeft u zich alleen aan te melden via deze link.

Aan de extra sessie op 22 mei zijn vanzelfsprekend geen kosten verbonden en deelname is volledig vrijblijvend tenzij u zich al eerder had aangemeld natuurlijk.

Heeft u collega’s die geïnteresseerd zijn? Wijs ze dan op dit bericht; ook zij kunnen zich via de link aanmelden.

 

Wilt u zich nu reeds voor een opleiding aanmelden? Dat kan via onderstaande links. U betaalt dan €200 als eerste termijn. Wij nemen daarna contact met u op voor de verdere afhandeling.

  1. MPO/ OVV: startdatum 23 juni 2023
  2. MPO/ OVV: startdatum  2 september 2023
  3. OHV: startdatum 2 september 2023

Voet- en handzorg volgen een groot deel van het curriculum wat op 2 september begint samen.

 

Heeft u voor morgenavond nog vragen of wilt u eventuele vragen alvast aan Mischa voorleggen dan kan dat altijd via de mail.