ONCO-Zorg opleidingen maart 2022

ONCO-Zorgopleidingen vanaf 11 maart 2022.

De data voor het voorjaarcollege zijn gepland vanaf vrijdag 11 maart 2022. In de opleidingsgids staan de lesdagen vermeld en vindt u alle informatie voor de opleidingen:

 • Medisch Pedicure Oncologie (MPO),
 • Oncologisch Voetzorgverlener (OVV),
 • Opleiding Oncologie Podotherapie (OVV),
 • Oncologisch Handzorgverlener (OHV),
 • Module Handzorg (voor actieve OVV) vanaf 12 maart.

OVV is de oorspronkelijke en nog steeds unieke opleiding oncologisch voetzorgverlener. MischaNagel.nl is sinds 2021 de eerste en enige door ProVoet erkende opleider van de opleiding medisch pedicure oncologie. Oncologisch handzorgverleners worden sinds 2019 in toenemende mate opgeleid.

Iedere OVV en OHV wordt opgenomen in de IKNL ‘digitale verwijsgids kanker’ en op onze eigen patiëntenplatforms. Zo worden zij steeds meer gevonden door oncologen en oncologisch verpleegkundigen.

De lesdagen (9 voor OVV/ MPO; 10 voor OHV en 5 voor ‘de module’ worden virtueel (online en live) gegeven met uitzondering van één praktijkdag- en starten steeds om 9u30. De praktijkdag wordt gehouden bij MSK in Zaltbommel. Het examen op 20 mei wordt afgenomen door Examenbureau TCI (Schoonrewoerd) die daar een speciaal team voor heeft opgeleid.

Vroegboekkorting tot 15 december voor snelle beslissers.

 1. U krijgt € 150 korting op het lesgeld.
 2. Als u de factuur binnen 2 weken na ontvangst betaald mag u 2% betalingskorting aftrekken van het factuur bedrag.
 3. U mag tot 20 juni a.S. GRATIS deelnemen aan de cursus Schimmeldiagnostiek waarmee u de mogelijkheid hebt huid of nagel monsters in te sturen voor laboratorium onderzoek i.s.m. laboratorium voor medische microbiologie van de universiteit van Nijmegen.
 4. U krijgt een jaarabonnement (magazine – lid) gratis. U kunt dit zelf verhogen naar een community lidmaatschap voor € 20. Daarmee heeft u recht op toegang tot het archief en ontvangt6 kortingen op al onze evenementen.

Voorafgaand aan het begin van het curriculum zijn er technische oefensessies waar u aan kunt deelnemen om de digitale dagen zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken.
Een week voorafgaand aan de opleiding is een inleiding door Mischa Nagel. Deze duurt ongeveer 2 uur.

Vlaamse deelnemers kunnen gebruik te maken van de KMO portefeuille.
Voor de Nederlandse deelnemers: als onze subsidieaanvraag wordt goedgekeurd zullen we u het toegewezen subsidie deel vergoeden.
Gespreide betaling in 4 gelijke termijnen is mogelijk:

 1. Termijn 1 bij inschrijving.
 2. Termijn 2 bij aanvang van de opleiding.
 3. Termijn 3 op 15 april.
 4. Termijn 4 op 15 mei.

Wilt u zich inschrijven voor een van deze opleidingen of heeft u vragen?

Inschrijven: E-mail Mischa Nagel uw volledige gegevens zoals adres, telefoonnummer en voor welke opleiding u zich wilt inschrijven. Vermeld er ook bij of u gebruik wilt maken van de betalingsregeling of KMO. U ontvangt een opleidingsovereenkomst die wij getekend terug zouden willen ontvangen. Daarna ontvangt u een factuur en een door ons getekend exemplaar van de opleidingsovereenkomst retour.

Deze opleidingen worden door deelnemers hoog gewaardeerd. We kunnen stellen dat onze inzichten waarmee we in 2012 de eerste opleiding OVV hebben gegeven intussen bij alle voetzorgverenigingen erkenning hebben gekregen. Ook in de oncologie zelf wordt onze gespecialiseerde zorg voor voeten en handen zeer gewaardeerd. Het belangrijkste voor ons is dat uit onze jaarlijkse klinische evaluaties de patiënten zelf aangeven dat de zorg voor hun handen en voeten een belangrijke bijdrage levert aan hun kwaliteit van leven. Alle zorgverleners OVV en/of OHV zijn opgenomen in de digitale verwijsgids kanker van IKNL.

We zijn afgelopen 5 november gestart met deze opleidingen en maar liefst 25 deelnemers volgende opleiding MPO/OVV. De evaluaties over de eerste 4 lesdagen laten zien dat de studenten zeer betrokken zijn bij het onderwijs en de lessen heel goed beoordelen. Als de opleiding geëindigd is zal een compleet rapport gereed zijn en worden gepubliceerd.

Accreditatie is verleend door ProCERT en st. Adap voor Podotherapie en door de BVV. Specificaties staan in de opleidingsgids.

Voor voetzorgverleners uit de Caraïbische delen van het Koninkrijk en Suriname is een aparte deelnameregeling mogelijk. Ben je daarin geinteresseerd stuur een bericht naar het bovengenoemde e-mail adres.

Partners:

De redactie van de artikelen wordt op geen enkele manier beïnvloedt door adverteerders of sponsoren. Bekijk hier ons redactiestatuut

Laatste nieuwsberichten:

Social share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram