Farmacologie en Farmacokinetiek (wo 23 mei 19-22u)

donderdag 23 mei - aanvang 19u stipt. Docent: Herman Bruins (apotheker).

 110,00

Farmacologie en Farmacokinetiek in de voet en handzorgverlenerspraktijk

In een anamnese vraagt u naar het gebruik van medicijnen van de patiënt. Maar wat doet u eigenlijk met die informatie. Uit de praktijk blijkt dat er weinig mee gebeurt maar dat het meer een noodzakelijke vraag van de anamnese is. De vraag staat er echter niet voor niets. Kunt u bijwerkingen aan de huid of nagel associëren met een door de patiënt genoemd medicijn? Weet u wanneer u een antimycoticum niet mag inzetten bij een patiënt? Er wordt vaak geclaimd dat orale antimycotica “rotzooi” is. Is dat wel zo? Wat doet deze medicatie met het lichaam en hoe komt dat. Allemaal vragen die beantwoord worden in deze nieuwe nascholing door apotheker Herman Bruins.

Herman laat in deze presentatie zien wat de verschillende opname- en werkingsmechanismen van medicijnen zijn, hoe bijwerkingen ontstaan en gaat dieper in op werking en bijwerkingen op de huid en nagels. Farmacologie is een nascholing die voor voet- en handzorgverlener van belang is. Deze competenties hebben in de vakopleiding hier weinig over geleerd omdat ze geen toegang hebben tot het voorschrijven ervan. Kennis van deze materie en waar je de juiste informatie kunt vinden kunnen zeker bijdragen tot effectievere en veilige zorg en u kunt met de opgedane kennis op basis van goede argumenten contact hebben met de voorschrijver.

 

Programma van deze nascholing

19:00 Voorstellen

19.10 Leerdoelen

19:20 Toedieningsvormen

19:30 Bloed-hersen barrière

19:35 Plasma eiwitbinding

19:40 Toxiciteit

19:45 De lever

 

20:15. Pauze

 

20.30 De nieren

20:40 Werking geneesmiddelen

20:50 Interacties

21:00 interactieve opdracht

21:15 Vitamine C crèmes

21:20 Antimycotica

21:30 Samenvatting & leerdoelen

21:40 Ruimte voor vragen

22.00 Einde presentatie

 

Opdracht voor studenten

Tijdens deze nacholing krijgen de deelnemers een opdracht. Ze zullen met behulp van het Farmcotherapeutisch kompas deze opdracht moeten kunnen oplossen. Het is handig als u voorafgaand aan de nascholing de app  FK op uw telefoon gedownload heeft

Herman Bruins heeft een motivatie om specifiek deze nascholing te geven voor deze doelgroep

Ik zoek graag aansluiting bij de praktische wereld door het inzichtelijk en toepasbaar maken van farmaceutische kennis. Met mijn passie voor het vak werk ik met veel plezier aan de professionele ontwikkeling van de deelnemers. Mijn doel is om de complexe materie van farmacologie begrijpelijk over te dragen. Bij het gebruik van moeilijke woorden deze rustig en duidelijk uitleggen en de samenwerking op te zoeken, zeker bij onderwerpen waar je kunt verwachten dat de deelnemer geen basiskennis in huis heeft.

Accreditatie is aangevraagd bij ProCert