Hygiëne & Desinfectie ‘kort’ (di 30 mei) (19u30-21u)

Dinsdagavond 30 mei (19u30-21u). ProCERT: Omgevingsbewust handelen: 2 punten

 10,00

Hygiëne & Desinfectie.

Korte introductie recente wijzigingen in hygiëne- & desinfectiebeleid

Dit moet u weten voor betere en veilige voetzorgverlening.

 

 

Korte intro recente wijzigingen in hygiene- & desinfectiebeleid.

 

Dinsdagavond 30 mei (19u30-21u).

 

Tijdens het ProVoet jubileumcongres op 15 oktober jl. gaf docent Karolien van der Scheer een korte presentatie met als thema Update over Hygiëne & Desinfectie. I.s.m. met Voetzorg+ heeft zij deze presentatie uitgebreid van 45 naar zo’n 90 minuten. Wij vinden dit een zeer belangrijk thema wat doorlopend aandacht behoeft. Karolien bespreekt naast actualiteiten ook de recente ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving; informatie die u omwille van uw eigen veiligheid en die van uw cliënt wilt weten. Ze vat alle belangrijke aspecten uit de huidige richtlijnen  bondig en helder voor u samen. Karolien heeft veel inzicht in uw manier van werken en kennis van uw praktijk en competenties.

“Ik heb gemerkt dat iedereen vooral praktisch advies wil over bijvoorbeeld de producten die daadwerkelijk goedgekeurd zijn en beschikbaar zijn voor onze dagelijkse werkzaamheden. Wij willen allemaal een veilige omgeving creëren voor onze cliënten/ patiënten en voor onszelf. Daarom heb ik in overleg met Voetzorg+ de uitleg over dit aspect nog breder uitgewerkt. Er is meer ruimte voor uitleg over producten en middelen die binnen het desinfectiebeleid in Nederland (en Vlaanderen) geschikt zijn voor gebruik. Zo heb ik o.a. een schema ontwikkeld waarmee je kunt zien wat de effectiviteit en toepassing is van een bepaald product. Op een begrijpelijke manier probeer ik zodoende meer inzicht te geven.” Verder is het mogelijk om je na het volgen van deze korte kennissessie in te schrijven voor de module Hygiëne & Desinfectie. Dan ga ik namelijk nog meer vertellen over de grondbeginselen van microbiologie en infectiepreventie; speciaal voor (voet)zorgverleners en op een begrijpelijke en toegankelijke manier. Erg interessant maar zeker ook belangrijk! "

 1. Theorie
  1. Inleiding
  2. Microbiologie
  3. Basisprincipes van Hygiëne
   •Methodes reiniging en desinfectie
   •Micro-organismen
   •Manieren van overdracht
  4. Problematiek, risico’s en
   bedreigingen
  5. Desinfectiebeleid in Nederland
   •RVG
   •Biocide
   •Medisch Hulpmiddel
 2. Praktijk
  1. Desinfectie Claim
  2. Desinfectie toepassing
  3. Praktijk voorbeeld nieuwe registratie Alcohol
  4. Praktijk voorbeeld registratie MDR
  5. Tijd voor vragen
 3. Onderdelen
  1. Vloeren
  2. Meubilair
  3. Ventilatie
  4. Arbo & milieu

Duur minimaal 3 uur incl pauze plus mogelijkheid achteraf tot informeel contact met collega’s.

Kosten € 10 (vrijgesteld BTW) [10% korting met een Voetzorg+ ‘Community’ jaarabonnement – klik hier]

Accreditatie Procert: Omgevingsbewust handelen: 2 punten

Naslagwerk digitaal na afloop

 

 

 

De coronapandemie heeft ons laten zien hoe belangrijk goede en actuele kennis over hygiëne en infectiepreventie is. Het vormt een essentiële basis voor veilige zorg in uw praktijk!
Mischa Nagel
Zorgspecialist