Klinische les 1: Oncologie (wo 3 jul 19u30-21u30)

Klinische les 1: Oncologie Pilot 3 juli 2024

 56,95

Klinische les 1: Oncologie

De klinische les oncologie is bedoeld als kennismaking voor de medische pedicure/pedicure die zicht meer willen verdiepen en leren over de complexiteit voetproblematiek die gepaard kunnen gaan bij de behandeling tegen kanker.

Leerdoelen:

– Het hoofddoel van deze nascholing is de bespreking van twee casussen waarbij alle aspecten van een voetzorgbehandeling voor de oncologische patiënt zijn opgenomen.

– Inzicht in het belang van gespecialiseerde voetzorg voor de oncologisch patiënt

-Inzicht in de verschillende soorten voetproblematiek die een oncologische patiënt kan ontwikkelen

– Inzicht in communicatie met andere zorg disciplines

Deze klinische les is ook belangrijk voor (Medisch) Pedicures die alleen werken en graag willen reflecteren en willen nadenken over hun eigen handelen. Door samen op een deze manier ervaringen te delen en te begrijpen, zullen we in staat zijn veilige en effectieve voetzorg te kunnen verlenen aan de oncologische patiënt.

Programma - planning

Marijn Poels begint zijn presentaties als klokslag 19.00 uur. Mogen wij u verzoeken als u problemen ondervindt met inloggen of nog nooit een digitaal een presentatie te hebben bijgewoond om direct om 18.30 in te loggen zodat wij u zo goed mogelijk kunnen assisteren.

StarteindeSprekerOnderwerp
19:0019:15Voorstellen en inleiding programmaMarijn Poels
19:1519:55

Presentatie casus 1

Marijn zal in haar presentatie een casus over voetproblematiek bij een oncologisch patiënt presenteren. In casus 1 komt assertiviteit en discipline vanuit de voetzorg verlener als basis naar voren. Ook zal Marijn in haar

casus de communicatie met de patiënt die er nodig is om veilige en effectieve voetzorg te kunnen verlenen aan het licht brengen. Het belang van specialistische technieken en het vertrouwen van de Huisarts komen hierin aan bod

Marijn Poels
19:5520:05pauze
20:0520:45

Presentatie casus 2

Marijn zal in haar presentatie een casus over voetproblematiek bij een oncologisch patiënt presenteren. In casus 2 komt het begrijpen van verschillende ziektebeelden en complicaties als basis naar boven. Assertiviteit en discipline vanuit de voetzorgverlener om de oorzaak van het probleem aan te pakken en niet alleen voetzorg willen verlenen. Het secuur werken voor de veiligheid van de patiënt en het vertrouwen van het oncologisch team. Schoenonderzoek en kennis van steunzolen is van belang voor een juist advies.

Marijn Poels
20:4521:00NabesprekingMarijn Poels

 

Deze presentatie is interactief. U heeft tijdens de gehele presentatie de gelegenheid vragen te stellen.

De naslagwerken zullen worden ge-upload in uw Voetzorg+ profiel en u zult voor het bijwonen van deze presentatie een certificaat van deelname ontvangen.

Accreditatie is aangevraagd bij ProCert

Deelnamekosten bedragen 56,95 euro. BTW vrijgesteld. U ontvangt nascholingsmateriaal, een certificaat van deelname aansluitend aan de nascholing. Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven direct na afloop van de nascholing.

Deelnemers aan deze klinische les die binnen 48 uur na afloop besluiten zicht in te schrijven voor de opleiding Oncologisch Voetzorg Verlener (OVV) of Medisch Pedicure Oncologie (MPO) krijgen het lesgeld van deze klinische les in mindering gebracht op de opleidingskosten.

Docenten:       Marijn Poels

Locatie:           Virtueel online live

Aanvang:         19:00 u. – 21.00 u.

Technisch assistentie:

Om 18.30 gaat de virtuele wachtruimte open en wordt u welkom geheten door JJ Heilbron. Hij zal u technisch assisteren met geluid en beeld en eventuele functionaliteiten