Podopathie/Voetpijn (ma 25 mar 19-22u)

Avondscholing door Aart Jan Teunissen Maandagavond 25 maart 19-22 uur.

 110,00

Pijn is een fenomeen dat we allemaal in ons leven wel eens ervaren. De een kan meer pijn verdragen en heeft een hoge pijngrens. De ander kan bijna geen pijn verdragen en heeft een lage pijngrens. Pijn kan ook afhangen van de mentale gesteldheid. Iemand met de ziekte van Alzheimer voelt wel pijn maar kan dit niet associëren met een pijnbron en iemand met vasculaire dementie voelt al veel pijn zonder dat er een aanwijsbare pijnbron is. Is neuropathische pijn bij diabetes anders dan neuropathische pijn als gevolg van een kankerbehandeling? M.a.w. speelt een ziekteproces of therapie een rol bij het ontwikkelen van een bepaalde soort pijn? Bij het ouder worden ervaren veel mensen boven de 65 voetpijn maar melden dit niet omdat ze denken dat dit hoort bij het verouderen.

Pijn is een relatief makkelijk begrip om te omschrijven maar om pijn te waarderen en te kunnen inschatten is er echt meer nodig dan een definitie. Daarom heb ik Aart Jan Teunissen gevraagd een nascholing te maken over pijn. Aart Jan is een ervaren anesthesioloog en pijnspecialist verbonden aan het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Hij is al jaren als docent verbonden aan Voetzorg+ en krijgt altijd veel waardering voor de manier waarop hij complexe materie kan uitleggen en begrijpelijk kan maken.

Podopathie is een cursus om voetpijn te leren begrijpen, te herkennen, en pijnpatiënten comfortabel te behandelen en om gefundeerde informatie te kunnen geven.

Als onderdeel van het naslagwerk ontvangt u vooraf een syllabus over pijn. U wordt gevraagd deze goed door te lezen voorafgaan aan de nascholing om deze zo goed mogelijk te kunnen volgen.

Uitgebreide informatie met opbouw en leerdoelen vindt u hier.

Docent: Aart Jan Teunissen

Accreditatie

ProCert voor P/MP: 3 punten (1x Omgevingsbewust handelen + 2x Voetzorg specialistisch)
St.Adap voor Podotherapeuten: 2,5 punten Podotherapeuten – Scholing
Kabiz voor Registerpodologen: 2,5 Registerpodoloog – Scholing
FootCare/ BVV voor Gespecialiseerd Voetverzorger: op insturen attest van deelname
Het kwaliteitshuis Fysiotherapie voor Fysiotherapeuten: 3 punten Beroepsgerelateerd Fysiotherapie