Intervisie voor hand- en voetzorgverleners
Voetzorg+ i.s.m. praktijk de Pilaar presenteert:
Intervisie voor hand- en voetzorgverleners
Tijdens het recente OncoZorg congres, de jaarlijkse nascholing voor oncologisch voetzorgverleners [OVV] en oncologisch handzorgverleners [OHV], werd een presentatie gegeven over Rouw en Zorgverlening door Ellis Tryssesoone. Deze sessie leidde tot een overvloed aan vragen en discussie. In reactie hierop hebben Voetzorg+ en praktijk de Pilaar het initiatief genomen om intervisiebijeenkomsten te organiseren. Deze bijeenkomsten zijn nadrukkelijk bedoeld voor alle voet-, hand- en overige geïnteresseerde zorgverleners dus ook niet OVV/ OHV worden aangemoedigd om deel te nemen.
Wat is intervisie?
Intervisie is een gestructureerde vorm van collegiale uitwisseling waarbij professionals onder begeleiding van een deskundige samenkomen om werkgerelateerde situaties te bespreken. Het doel is om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Tijdens deze bijeenkomsten staat niet de technische kant van het werk centraal, maar juist de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de zorgverlener.
Waarom intervisie?
Als hand- en voetzorgverlener werk je vaak alleen in je eigen praktijk. Naast werk en privéleven blijft er weinig tijd over voor zelfreflectie. Optimale zorgverlening is echter alleen mogelijk wanneer je als zorgverlener zelf goed in balans bent. Intervisie biedt de mogelijkheid om in een veilige omgeving ervaringen te delen en van elkaar te leren.
Praktische informatie
- Begeleiding: Ellis Tryssesoone (psycholoog, seksuoloog en preventieadviseur psychosociaal welzijn Praktijk Pilaar) en Mischa Nagel (gespreksleider)
- Frequentie: Elke twee maanden
- Duur: 2 uur (inclusief 10 minuten pauze)
- Kosten: € 71,50 per persoon per sessie (Community abonnees betalen € 64,35; 10% korting)
- Maximaal: 25 deelnemers
- Locatie: Online via Zoom
Thema’s
Tijdens de sessies behandelen we onderwerpen zoals:
- Omgaan met stress en werkdruk
- Mentale veerkracht als zorgverlener
- Trauma en grensoverschrijdend gedrag
- Complexe cliëntsituaties
- Zelfzorg en persoonlijk welzijn
Deze lijst is slechts indicatief; naar wens en behoefte kunnen ook andere onderwerpen worden besproken.
Vertrouwelijkheid & privacy
De sessies worden niet opgenomen en er worden geen officiële aantekeningen gemaakt. Deelnemers mogen wel persoonlijke inzichten noteren. Om een veilige omgeving te waarborgen, geldt er groepsgeheim en worden deelnemersgegevens niet gedeeld. Behalve de ingescheven deelnemes en beide docenten zal niemand de intervisie bijwonen.
Pilot data 2024
- 27 maart: 19:00-21:00 uur
- 23 april: 19:00-21:00 uur
- 22 mei: 19:00-21:00 uur
Na deze pilot sessies zal de structuur worden geëvalueerd en waar nodig aangepast. Voorafgaand aan elke sessie worden deelnemers gevraagd hun gewenste gespreksonderwerpen aan te geven.
NB: Deze intervisiebijeenkomsten zijn niet geaccrediteerd, maar bieden wel waardevolle praktische inzichten en mogelijkheden tot professionele uitwisseling.
Investeer in jezelf en je zorgverlening – schrijf je nu in!