OZS-21 - de toekomst van ONCO-Zorg

OZS-21 - de toekomst van ONCO-Zorg

Het is nu pas dat ik u het uiteindelijke programma van de jaarlijkse verplichte nascholing bekend kan maken. We hebben het symposium moeten uitstellen omdat het originele idee was om u mee te nemen op de route die een huidkankerpatiënt gaat na zijn of haar diagnose. Elk van de zorgverleners op deze route zou een deel van de presentatie op zich nemen.

Dat lukte de hele tijd niet en ook nu niet wat door de coronapandemie is de zorg nog steeds overbelast en alles wat niet tot kritieke zorg hoort wordt afgewezen.

Intussen heeft zich een nieuwe ontwikkeling voorgedaan die al 2 jaar in voorbereiding is. Namelijk de samenwerking met ProVoet en het door hun opgestelde kwaliteitsdossier Medisch Pedicure Oncologie, kortweg MPO.

Dat heeft voorde opleiding OVV een aantal positieve bijstellingen opgeleverd waardoor het curriculum er alleen maar beter van geworden is. Iedereen die nu de opleiding gaat volgen, volgt deze volgens het KD MPO. Wil je daarna OVV worden dan komen er nog een paar stappen bij ook in de examinering. In 2012 begonnen met een curriculum van 5 dagen en 1x per jaar een verplichte bijscholing. De nieuwe opleiding is maar liefst 9 lesdagen en het examen wordt door een onafhankelijke instelling afgenomen.

De ontwikkelingen gaan nu ineens hard en er moet nog veel worden bereikt. Daarom heb ik besloten zelf voor u te gaan staan en u alle uitleg te geven en waar voor OVV de reis naar toe gaat. Dit vergt zware investeringen in tijd en geld en ik wil weten of u daarachter staat. OVV is een kwaliteitsmerk wat inmiddels in de oncologie een plaats heeft ingenomen. Er verschijnen ook steeds meer publicaties over deze vorm van zorg en ook de oncologische handzorg OHV begint na een moeilijke start bekender te worden.

Er zullen twee presentaties op het programma staan die vanaf nu in de opleiding zijn opgenomen en dat zijn de onderdelen “Klinisch redeneren” en “Wondverzorging bij de oncologische patiënt/ toelichting op het verschil tussen oncologische wonden en ulcera”.

Om toch een stuk kennisbijdrage te kunnen geven heeft dermatoloog Franci Wu een presentatie gemaakt over huidkanker & screening aan de handen en de voeten.

Wat op het programma de 3e dimensie inhoudt dat zult u op de dag zelf uitvinden. Het hangt in ieder geval samen met het belang dat ik altijd hecht aan de ervaringen van patiënten als leermoment voor u zelf als zorgverlener.

Het programma van het OVV/OVH symposium ziet er dan als volgt uit:

 

Start

Einde

Onderwerp

Spreker

10U00

10U10

Opening

Mischa Nagel

10U10

10U30

Toekomst OVV in relatie tot MPO

Mischa Nagel

10U30

11U30

Register OVV

Liesbeth Kieboom

11U30

11U45

Pauze

 

11U45

11U50

3E Dimensie

 

11U50

12U15

Discussie met OVV en vragen

Mischa Nagel

12U15

13U00

Bijwerkingen Immunotherapie

Herman Bruins

13U00

13U45

Pauze

 

13U45

14U45

Wondverzorging Oncologische patiënt (-wonden & -ulcera)

Kasia Huisman

14U45

15U50

3E Dimensie

 

14U50

15U00

Pauze

 

15U00

16U00

Screening Huidkanker

Francis Wu

16U00

16U45

Klinisch redeneren

Karlien Bongers

16U45

17U00

Sluiting & Accreditatievragen

Mischa Nagel

Community jaarabonnement:

Voor €89,50 per jaar geniet u van vele voordelen:

Elke 2 maanden

6x het Magazine Voetzorg+ per jaar

Zowel online als offline

Lees het Magazine als flipbook, met de mogelijkheid om inhoud te downloaden en/ of te printen

Toegang tot het archief

Onbeperkte toegang tot Het Archief  bestaande uit voorgaande edities van het Magazine

Quick Reference Cards

Speciaal ontwikkelde content zoals Quick Reference Cards

korting op opleidingen

10% korting op het normale tarief van de meeste scholingen