Achtergrond LiveActueel Diabetes & Hand april 2023

Hieronder vindt u een aantal artikelen die dienen als achtergrondinformatie bij de presentatie van Frank van Wijk. tijdens de LiveActueel van 24 april 2024. Deze, de voorgaande (psychologie) en toekomstige LiveStreams zullen voor Community abonnees niet alleen naderhand te zien zijn maar kunnen door hen altijd gratis worden gevolgd worden! 

Onze Community

Wanneer u t/m zondag 7 mei een Community jaar-abonnement neemt, ontvangt u kosteloos de vijfde editie van het e-book over Schimmels de stand van zaken en kunt bovendien gratis deelnemen aan de E-Scholing Bacteriën t.w.v. €56,94 .

Uw totale voordeel bedraagt €76,94 en zo heeft u uw abonnementsgeld van €82,11 al bijna direct terugverdiend (excl. 9% btw). Klik hier voor een abonnement.

Wilt u meer weten over diabetes en voetzorg?

Op 6, 7 en 8 juli staat de 3-daagse digitale scholing over dit onderwerp gepland met behalve veel theorie ook aandacht voor wondzorg, psychologie en de patiënt zelf. Klik hier voor meer informatie.

Met onderstaande kortingscode krijgt u t/m zondag 7 mei 15% korting op ons volledige scholingsprogramma. Via de ProCERT accreditatiematrix ziet u per scholing het aantal toegekende punten (b.v. 14 voor Diabetes & voeten).

Kortingscode: Live2-23

Deze code geeft 15% korting op alle scholingen van Voetzorg+ online geboekt vanaf 24 t/m 30 april 2023 en geldt ook i.c.m. met de Community korting. Deze aanbieding kan niet worden gebruikt i.c.m. andere promoties.
 
De ziekten van Ledderhose, Dupuytren en Peyronie
Half and half nails en Terry's nails
Carpaaltunnelsyndroom
DN-4 vragenlijst

We voegen nog extra inhoud toe.

Uit de volgende editie van het Magazine Voetzorg+ Limited Joint Mobility als gevolg van diabetes mellitus. Hieronder leest u alvast de inleiding.

Limited Joint Mobility Syndrome (LJMS) of diabetische cheiroarthropathie is een langdurige complicatie als gevolg diabetes mellitus. De diagnose van LJMS is gebaseerd op klinische kenmerken: progressie van pijnloze stijfheid van handen en vingers, vaste flexiecontracturen van de kleine hand- en voetgewrichten, verminderde fijne beweging en verminderde grijpkracht in de handen. Naarmate het syndroom vordert, kan het ook andere gewrichten aantasten. Het is belangrijk om een dergelijke complicatie als LJMS goed te diagnosticeren. Bovendien is het belangrijk om LJMS te diagnosticeren omdat bekend is dat de aanwezigheid van LJMS geassocieerd is met micro- en macrovasculaire complicaties van diabetes. Vanwege het gebrek aan curatieve behandelingsopties, is de voorgestelde methode om de ontwikkeling van LJMS te voorkomen of te vertragen, het verbeteren of behouden van een goede glykemische controle. Dagelijkse rekoefeningen van gewrichten zijn bedoeld om progressie van gewrichtsstijfheid te voorkomen of te vertragen, kunnen het risico op onbedoeld vallen verminderen en dragen bij aan het behoud van de kwaliteit van leven.

Het volledige artikel verschijnt in Editie #18 die begin mei verschijnt.