ovv-opleidingsgids

ONCO-Zorg opleidingsgids
voetzorg (MPO/OVV) en handzorg!

Twee volledige opleidingen gepland in 2024: start 2 maart en 21 september!

Voetzorgverleners kunnen binnen de opleiding kiezen om als medisch pedicure oncologie of als oncologisch voetzorgverlener examen te doen. De opleiding zelf loopt m.u.v. het onderdeel ‘massage’ helemaal gelijk (massage alleen voor OVV). Na het examen loopt een aspirant OVV stage en schrijft daar een verslag over. Als opleider blijven wij de OVV ook na de opleiding ondersteunen.

MischaNagel.nl is in 2021 door ProVoet als eerste -en nog steeds enige- erkend als opleider van de nieuwe specialisatie medisch pedicure oncologie [MPO].
De opleidingen OVV en  MPO zijn ingeschaald op NLQF niveau 5. MischaNagel.nl is een NLQF ingeschaald opleidingsinstituut. In 2023 zal ook de handzorg opleiding OHV worden ingeschaald.

ProCERT heeft de opleiding MPO geaccrediteerd met 24 punten.

Vlaamse deelnemers kunnen gebruik maken van KMO-Portefeuille met tot 30% subsidie.
OVV loopt volledig gelijk aan MPO en heeft aanvullende eisen en voordelen.

De meest recente editie van de ‘ONCO-Zorg’ opleidingsgids leest u door op het vlak hieronder te klikken. U kunt de gids ook downloaden en printen. Onder de gids vindt u een aantal aanvullende publicaties.

STAP subsidie

De STAP regeling is niet meer van kracht. Voor een uitgebreid overzicht van mogelijke subsidies in Nederland klikt u hier.(Als alternatief kunt u via een Leerwerkloket kijken of er regionale subsidiemogelijkheden bestaan waar u voor in aanmerking komt. Zoek het Leerwerkloket in uw regio via deze link. Neem contact met hen op zij weten precies welke subsidies bij u in de regio gelden. Aanvullende informatie die zij eventueel nodig hebben, kunnen we op verzoek toesturen.)

Ook in 2024 bieden we deelnemers  de mogelijkheid scholingskosten gespreid te betalen. 

Belangrijke aanpassingen in het curriculum.

  • Verplichte aanvullende modules
    • Psychologie (beide lesdagen) Met ingang van 2024 is het dagdeel Psychologie losgekoppeld van de ONCO-Zorgopleiding. In plaats daarvan volgen studenten nu twee lesdagen: Psychologie: Zelfzorg (klik hier) en Psychologie: Communicatie (klik hier) voorafgaand aan de opleiding. Deelnemers melden zich via de website aan voor scholingsdag naar keuze voor de examendatum. Bij inschrijving voor een ONCO-Zorgopleiding wordt 50% van het voor Psychologie betaalde lesgeld (dus één van de twee lesdagen) vergoed. ProCERT accreditatie is nog in aanvraag.
    • Klinisch redeneren Een onderdeel van het curriculum wat los van de opleiding wordt aangeboden. Deelnemers kunnen zelf een passende scholingsdatum kiezen voor de examendatum en boeken deze zelf online (klik hier). Vanzelfsprekend zijn hier geen kosten aan verbonden. Deelnemers ontvangen een apart certificaat van deelname en -mits van toepassing- 3 ProCERT punten (2 Omgevingsbewust Handelen + 1 Reflectie (intervisiegroepen).
  • Facultatieve aanvullende module (MPO/OVV)
    Voorafgaand aan de examens MPO en OVV dienen 5 RIAB casussen ingeleverd te worden. Mede omdat veel deelnemers moeite hebben met het vinden van een geschikte ervaren collega om de RIAB ‘stage’ bij te volgen, kunt u bij Paramedische Voetzorg Horst (Limburg) een speciaal hiervoor ingerichte stagedag kosteloos bijwonen. Ook al ligt dit voor veel deelnemers op behoorlijke afstand, de reacties van collega’s -sommigen zelfs vanaf een Waddeneiland of Drente- waren overweldigend positief. Afgezien van de lesdag Massage -die in Zaltbommel wordt gegeven- is de RIAB stage de enige dag om uw medestudenten fysiek te ontmoeten. Meer weten? Kijk dan op deze pagina. Let op: voor ONCO-Zorgstudenten plannen we andere data dan op deze pagina worden vermeld. Bovendien ligt de focus voor u volledig op oncologie en zult u bij vijf patiënten het RIAB formulier invullen. U hoort voor aanvang van de opleiding over de beschikbare data. Lees ook dit nieuwsbericht over de algemene RIAB-stagedag en hier over de unieke aanpak van Paramedische Voetzorg Horst en twee andere praktijken.
 
 

Update: 12 maart 2024.

Bekijk de Facebook Live sessie met Marijn Poels (16 januari 2024).

Klik op een afbeelding hieronder om de bijbehorende publicatie direct te lezen.