Tijd om even stil te staan bij de waardering door studenten!

Alle evenementen van Voetzorg+ worden door de deelnemers gewaardeerd via Survey Monkey. De uitslagen zijn door ons niet te manipuleren. Wij zijn vrijwel het enige opleidingsinstituut  die de rapportages openbaar maakt en deelt op haar sociale media. Dat doen we niet alleen als het goed is maar ook als een presentatie minder goed verloopt. Gelukkig komt dat weinig voor.

Reuma & huid (Reuma 1)

In 2 jaar tijd hebben bijna 500 voetzorgprofessionals de e-scholing Reuma & huid gevolgd. Een groot deel van hen heeft de evaluatie ingevuld en deze presentatie gewaardeerd.

 • 22% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 10
 • 39% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 9
 • 27% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 8

88% waardeert deze presentatie met een 8 of hoger. De rest van alle cijfers liggen ook ver boven de gestelde norm en deze presentatie is een van de hoogste gewaardeerde presentaties uit ons spectrum van medische nascholingen.

Als we een paar antwoorden van deelnemers naast elkaar leggen die gegeven werden op de vraag: Welke elementen uit deze presentatie spraken u het meeste aan?

 • “Als ik eerlijk ben, eigenlijk de gehele presentatie.
 • De duidelijke uitleg en met diepgang, geen oppervlakkige informatie.
 • Live, verdiepend en geen voorleesactie
 • Het verhaal van de patiënten vond ik erg indrukwekkend en van toegevoegde waarde!
 • Door de video’s kregen de ziektes een gezicht en zal het bij mij beter blijven hangen
 • Kennisoverdracht, ik zie uit naar de volgende lessen. Voldoende gelegenheid voor vragen
 • Alles wel, hoe je leefwijze invloed kan hebben op reumavormen en bijbehorende huidaandoeningen typerend zijn voor bepaalde reumavormen
 • De afwisseling, de informatie zelf, de fijne manier van praten/uitleggen, de tekening, de filmpjes, de info over de keramische frezen en de wlz… eerste keer cursus van Mischa en eerste keer dat ik echt geboeid heb zitten luisteren naar een webinar
 • De online lesvorm, en toch een persoonlijke betrokken benadering. Interessante lesstof, meer verdiepend.
 • Mooie, leerrijke, behapbare kennismaking met de aard van reuma en haar diverse presentaties. Indrukwekkend getuigenis van dame met systemische sclerose, doorwerkt presentatiemateriaal in het algemeen. Uitvoerig en diepgaand zonder hoogdravend te zijn.”

De opmerkingen weerspiegelen de gegeven cijfers en daar zijn we megatrots op.

Deelnemers waarderen de didactische vaardigheden van Mischa Nagel met 4,6 op 5 ⭐️!

Twee jaar geleden werd Mischa gevraagd een nascholing te schrijven over reuma. In eerste instantie ging hij daar niet op in omdat reuma niet tot zijn kernkennisveld behoort en hij geen hoogleraar heeft die hem bij het maken van de presentatie kan ondersteunen. Uiteindelijk heeft hij besloten dat vanwege de relatie tussen Reuma en Huidafwijkingen hij toch wel in staat was met de benodigde kennis hier een nascholing over te schrijven. Daarna heeft hij Reuma alsnog als studie onderwerp zich eigen gemaakt en 3 vervolgpresentaties geschreven. Deze worden ook alle drie hoog gewaardeerd door de deelnemers.

 • Reuma 1: Reuma en Huidafwijkingen; Infectieuze Artritis, Psoriasis Arthropatica, Jicht, Sclerodermie, SLE, Syndroom van Sjögren, Multidisciplinair samenwerken
 • Reuma 2: Artrose, Reumatoïde Artritis, Jeugdreuma en Reuma en Leefstijl, Multidisciplinair samenwerken
 • Reuma 3: Fibromyalgie, Fenomeen van Raynaud, Sarcoïdose, Hypermobiliteit, de ziekte van Bechterew en Multidisciplinair samenwerken
 • Reuma 4: Reuma en Handen

De eerste drie genoemde nascholingen worden voor voetzorgverleners als ook als totaalpakket aangeboden.


MS De ziekte van Parkinson en Spierdystrofie

Een minstens zo hoog gewaardeerde nascholing van ons gaat over voetafwijkingen bij MS, de ziekte Parkinson en Spierdystrofie.

In een paar jaar tijd hebben bijna 300 voetzorgspecialisten deze e-scholing gevolgd. Een groot deel van hen heeft de evaluatie ingevuld en deze presentatie gewaardeerd

 • 23% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 10
 • 39% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 9
 • 24% van de deelnemers waardeert deze presentatie met een 8

87% waardeert deze presentatie met een 8 of hoger. De rest van alle cijfers liggen ook ver boven de gestelde norm en deze presentatie is een van de hoogste gewaardeerde presentaties uit ons spectrum van medische nascholingen.

Deze presentatie wordt afgewisseld met animatie video’s om een beter begrip te krijgen van het totaal ziektebeeld. Voeten zijn het onderste deel van mensen en zoals in veel takken van de geneeskunde wordt hier niet of nauwelijks naar gekeken. Dat geldt omgekeerd ook. Voetzorgverleners zijn zich vaak niet bewust van de ziekte-impact en de daarbij bijvoorbeeld passende communicatie. Daar wordt in deze presentatie veel aandacht aangegeven. Bij de ziekte van Parkinson is dit een van de meest essentiële thema’s om voetzorg te kunnen verlenen. Het nare van deze drie ziektebeelden is dat ze voor de patiënt allemaal een weg naar beneden betekenen met heel veel bochten, je weet echter nooit wanneer je eruit vliegt. Daar moet je je als voetzorgverlener in communicatieve zin maar ook in praktische zin heel bewust van zijn. Tijdens de diverse discussies komen voetzorgverleners soms echter met de mooiste voorbeelden hoe ze iets oplossen waar ze plotseling in de praktijk mee te maken krijgen. Vanwege de toekomstperspectieven van deze patiënten kunnen de behandelde thema’s emotioneel beladen zijn niet alleen voor de deelnemers maar zeker ook voor mij als docent.

Opmerkingen door de deelnemers.

 • De gedegen informatie over de 3 onderwerpen. En wat de gevolgen kunnen zijn voor de voeten van onze cliënten. En herkenning van symptomen.
 • De duidelijke en rustige uitleg over het onderwerp….en niet het klakkeloos oplezen van de PowerPoint, maar goed kunnen inspelen op vragen.
 • Duidelijke uitleg van MS en Parkison. En stappen die je eerder moet nemen als een client voor het eerst in je salon komt
 • De interactie is zeer fijn. Ruimte om vragen te stellen en eigen inbreng te hebben. Duidelijke uitleg.
 • In ons beroep is het belangrijk, dat wij op de hoogte zijn van mogelijke ziektebeelden. Daarom vond ik alle besproken onderwerpen erg belangrijk, maar ook de “uitstapjes” naar randgebieden….
 • De anatomische uitleg door middel van tekeningen

Ook hier reflecteren de opmerkingen de gegeven cijfers.

MS, Parkinson & Spierdystrofie nu ook op woensdag middag 23 augustus!

Partners:

De redactie van de artikelen wordt op geen enkele manier beïnvloedt door adverteerders of sponsoren. Bekijk hier ons redactiestatuut

Laatste nieuwsberichten:

Social share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram