VoetCongres 2019 – Reuma de stand van zaken

De afgelopen zes jaar is er in de reumazorg veel veranderd; mede daardoor kunnen grote groepen patiënten met een reumatische aandoening een veel beter en plezieriger leven leiden.

 Samen met Kirsten Veenstra ontwikkelen we een aansprekend programma waardoor u als voetzorgverlener weer helemaal op de hoogte bent van de stand van zaken rondom reuma.

Reumatologen Bert Visser en Anne Schouffoer 

  • praten ons bij over recente veranderingen in de voetzorg aan reumapatiënten.

Leer effectiever communiceren met specialisten 

  • van een gespecialiseerd communicatie-adviesbureau

Leer effectiever communiceren met specialisten 

  • van een gespecialiseerd communicatie-adviesbureau

Sprekers VC-19

  • Etty Kruiswijk – van Ooijen – Voorzitter SRPN : Opening VC19 namens Samenwerkende Reuma Patiëntenverenigingen
  • Kirsten Veenstra – Orthopaedisch chirurg (dagvoorzitter) : Welkom met de eerste ‘derde dimensie’
  • Bert Visser – Reumatoloog :Reuma [de stand van zaken] beschreven vanuit de reuma-poli van Medisch Spectrum Twente en geïllustreerd met recente casussen uit zijn praktijk.
  • Marike van der Leeden – VUmc Dept Rehabilitation Medicine/Senior researcher Reade : Presentatie over haar onderzoektraject waarin algemene aanbevelingen over reuma-voetzorg zijn geformuleerd. Deze zullen na inspraak leiden tot richtlijnen voetorg aan reumapatiënten.
  • Helgiene Sampimon-Karsten – Communicatie, improvisatie, gedragscoach. Hoe communiceert u als voetzorgverlener effectiever met artsen en andere zorgverleners? Door rollenspellen krijgt u handvatten, tips en inzichten. Deze zijn gebaseerd op input van zeven van uw collega’s.
  • Anne Schouffoer – Reumatoloog : Anne Schouffoer is gespecialiseerd in bindweefsel reuma en richt zich daarnaast op afwijkingen aan de huid geassocieerd met ernst van reumatische aandoeningen.
  • Interview met reuma-patiënt ‘Fleur’, Kirsten Veenstra spreekt ‘live’ met een patiënt over waar het in de zorg fout kan lopen; hieronder valt ook zeker communicatie. Ook vertelt ‘Fleur’ over haar goede relatie met haar medisch pedicure. Veel meer leest u via de link.

Nog enkele woorden door Mischa Nagel over dit jaarlijkse congres.

In 2013 was reuma ook het thema van het Voetcongres en destijds met zo’n 1.000 deelnemers de grootste editie ooit. De afgelopen zes jaar zijn er in de reumazorg enorme stappen gemaakt die er aan bijdragen dat grote groepen patiënten met een reumatische aandoening een veel beter en plezieriger leven kunnen leiden.

Samen met Kirsten Veenstra en Annemie Gallimont heb ik een aansprekend samengesteld waardoor u zich als voetzorgverlener volledig kunt laten informeren over de stand van zaken rondom reuma en u met nieuwe inzichten en kennis direct aan de slag kunt om uw patiënten nog effectiever te kunnen verzorgen.

Community jaarabonnement:

Voor €89,50 per jaar geniet u van vele voordelen:

Elke 2 maanden

6x het Magazine Voetzorg+ per jaar

Zowel online als offline

Lees het Magazine als flipbook, met de mogelijkheid om inhoud te downloaden en/ of te printen

Toegang tot het archief

Onbeperkte toegang tot Het Archief  bestaande uit voorgaande edities van het Magazine

Quick Reference Cards

Speciaal ontwikkelde content zoals Quick Reference Cards

korting op opleidingen

10% korting op het normale tarief van de meeste scholingen