Veel aandacht voor reuma

Veel aandacht voor reuma bij Voetzorg+ in februari en maart!

Vanuit de branche kwam er eind vorig jaar een oproep aan opleiders om meer aandacht te geven aan Voetzorg en Reuma.

Vorig jaar werd bij Voetzorg+ reeds het verzoek neergelegd door voetzorgverleners uit het veld meer aandacht aan Reuma te besteden. Mischa Nagel die Reuma niet als zijn specialiteit beschouwd gaf hier in eerste instantie geen invulling aan. Totdat hij zich een presentatie van een reumatoloog over Reuma en Huidproblemen op het Voetcongres eind 2019 herinnerde. Er was toen slechts 45 minuten voor ingepland en er is zo veel meer belangrijke informatie te geven over dit onderwerp. In september 2021 vond de pilot van zijn eerste presentatie plaats.

De zeer hoge waardering voor deze scholing motiveerde Mischa om een tweede presentatie over Reuma te schrijven met het accent op een studie die van start is gegaan over Reuma en Leefstijl. Mischa definieert bij aanvang wat reuma betekent, welke voetproblemen bekend zijn en welke operatietechnieken worden toegepast. Mischa neemt in zijn presentatie drie reumatische ziekte beelden onder de loep: Reumatische Artritis, Artrose, Jeugdreuma. Bij elke van deze pathologieën bespreekt hij het ziektebeeld, de mentale gevolgen voor de patiënt, nieuwe behandelingen, de zorgkring en aanknopingspunten voor de nieuwe studie die uitgevoerd zal worden aan het ErasmusMC en die geïnitieerd is door ReumaNederland. Mischa zal ook aangeven wat het belang is van patiëntenverenigingen want dat wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Aanvullende voet- en handproblematiek komt bij elk onderwerp aan de orde.
Ook deze tweede E-Scholing over reuma (Reuma “2”) is inmiddels door ProCERT geaccrediteerd met drie punten; twee punten zijn toegekend aan het domein voetzorg reuma en 1 punt aan omgevingsbewust handelen.

 

In maart plannen we Reuma+Huid op maandag de 14e, woensdag de 16e en woensdag de 30e –
Reuma “2” op dinsdag de 15e, donderdag de 17e en donderdag de 31e.
Boek  beide E-Scholingen nu samen met korting.

Wanneer u nu de E-Scholing Reuma+Huid boekt ontvangt u een kortingscode waarmee u bij boeken vóór 15 februari €12,25 korting krijgt op het deelnamebedrag van Reuma “2” en betaalt u slechts €90,25 (i.p.v. €102,50). Met een Community abonnement krijgt u bovendien de vaste 10% korting en betaalt u na invoering van de kortingscode €80!
In de eerste editie van het digitale vaktijdschrift Voetzorg+ 2022 die uitkomt rond 20 februari a.s. zal een bijlage worden gevoegd over thematiek die van belang is voor u als voet-/handzorgverlener over reuma. Bent u nog geen abonnee? Klik dan hier. Wanneer u gelijktijdig een Community abonnement afsluit en Reuma-2 boekt, krijgt u de 10% korting (€10,25) binnen twee werkdagen handmatig teruggestort.
Meer weten over Reuma+Huid? Klik hier.

Wilt u meer lezen over Reuma “2” klik dan hier voor o.a het programma, de leerdoelen en evaluaties.

Partners:

De redactie van de artikelen wordt op geen enkele manier beïnvloedt door adverteerders of sponsoren. Bekijk hier ons redactiestatuut

Laatste nieuwsberichten:

Social share

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram