Mischa Nagel zorgspecialist

Veelgestelde vragen (FAQ)

Het naslagwerk van iedere scholing wordt digitaal met u gedeeld en kunt u via uw account op Voetzorg+ terugvinden onder ‘mijn naslagwerken’. Klik hier om in te loggen en gebruik uw emailadres en eerder zelf gekozen wachtwoord. Omdat ieder naslagwerk exclusief met aanwezige deelnemers wordt gedeeld is het noodzakelijk dat u bent ingelogd.

U kunt het naslagwerk ook op een andere manier terugvinden. Kies de door u gevolgde scholing onder het menu ‘Opleidingen’ bovenaan de pagina. Op de pagina die opent ziet u bovenaan een aantal blauwe blokken. Klik vervolgens op  het blok ”naslagwerk’.

De E-Scholing van Voetzorg+ is in opzet anders dan hoe veel andere opleiders digitaal lesgeven. Goede kennisoverdracht kan alleen plaats vinden wanneer u als deelnemer volledig interactief aanwezig bent; althans dat vinden wij. Mischa en andere docenten proberen door het stellen van vragen deelnemers direct in de overdracht te betrekken en discussies uit te lokken. Als er vragen zijn kunnen de aanwezigen deze direct mondeling voorleggen (dus niet via een chatbericht). We vinden het prettig wanneer deelnemers hun camera ook aanzetten (zeker tijdens de introductie en b.v. na de pauze) maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wij meten altijd klanttevredenheid en na een aanvankelijke aarzeling (onbekend maakt onbemind) gaven veel klanten al tijdens de periode van lockdown aan nooit meer fysieke lessen te willen volgen en of we na die periode ook zouden doorgaan met digitaal lesgeven. De voordelen zijn voornamelijk het wegvallen van reistijd en -kosten. Het onderlinge contact met collega’s ondervangen we door voor aanvang en tijdens de pauze een virtuele koffiekamer aan te bieden.

Bovendien ondersteunen we alle deelnemers op een pro-actieve manier bij het inloggen omdat we begrijpen dat niet iedereen hiermee bekend is. In ruim twee jaar is er slechts één deelnemer geweest die ik niet heb kunnen helpen om in te loggen.

Per november 2020 is de opzet van ‘Schimmeldiagnostiek’ herzien en op een  groot aantal punten aangepast (SD-3.0). Vóór die datum dienden deelnemers iedere drie jaar een ‘nascholing’ te volgen waarna zij een nieuw genummerd certificaat ontvingen met een geldigheid van drie jaar. Het laboratorium van de Universiteit van Nijmegen checkt bij inzending van huid-/ nagelmonsters altijd of degene die instuurt nog over een geldig certificaat beschikt.

Deelnemers die na 1 november 2020 SD-3.0 volgden hoeven op basis van herziene afspraken geen nascholing meer te volgen. De certificaten hebben een geldigheid van onbepaalde tijd.

Heeft u een certificaat wat vóór 1 november 2020 is afgegeven en inmiddels is verlopen of nog moet verlopen (dat staat op uw certificaat vermeld)? Dan dient u SD-3.0 nogmaals te waarn a een certificaat van onbepaalde ontvangt.

Zoals u weet past Mischa Nagel de inhoud van zijn scholingen doorlopend aan op basis van actuele ontwikkelingen en nieuwe onderzoeken. Daarnaast organiseert hij iedere vijf jaar een ‘scholingsdag’ over dit onderwerp in nauwe samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Ik acht het vrijwel uitgesloten dat scholingen als Schimmeldiagnostiek op korte termijn (ooit) nog fysiek op locatie gevolgd kunnen worden. U stelt overigens ten onrechte slechts de begrippen op locatie en live met elkaar gelijk. Wij zijn van mening dat kwaliteitsonderwijs altijd live gegeven dient te worden Onze E-Scholingen worden dus -zelfs al zijn ze niet op een fysieke locatie- altijd live gegeven door onze docenten. Bovendien is ons onderwijs volledig interactief en kunt u eventuele vragen direct en mondeling aan de docent stellen en kunt u deelnemen aan discussies. Omdat we ons realiseerden dat dit voor velen binnen onze beroepsgroep een volledig nieuw medium was, hebben we heel veel tijd gestopt -en doen dat nog steeds- in het geven van informatie vooraf en mocht het nodig zijn vlak voor aanvang ondersteunen we deelnemers met inlog-problemen direct en persoonlijk.

Mischa zelf -maar ook de andere docenten- zijn niet meer te bewegen om Nederland en Vlaanderen af te reizen -vaak met zeer lang filerijden-voor het geven van een avond- of dagscholing. Daarna dienen ze ook nog naar huis te rijden. Dit bespaart hen enorm veel tijd en frustratie. De bijkomende voordelen voor b.v. het milieu en gezinsleven zijn ook niet gering.

Veel deelnemers hebben ons spontaan en pro-actief verzocht om op deze manier les te blijven geven. Voor u als deelnemer liggen de voordelen op hetzelfde terrein; ook u bent niet meer gebonden aan een locatie voor het volgen van een cursus wat ook uw planning eenvoudiger kan maken. Bovendien zijn de deelnamekosten -vanwege lagere kosten- behoorlijk omlaaggegaan. Voor het sociale contact met de andere deelnemers bieden we virtuele koffiekamers. Die zijn exclusief voor hen – docenten en organisatie zijn ‘niet welkom’.

Indien u een geldig abonnement heeft kunt u ongeacht uw abonnement op deze link klikken voor directe toegang. U dient natuurlijk wel ingelogd te zijn om het Magazine te kunnen lezen. Inloggen kunt u eenvoudig op dezelfde pagina; indien u al was ingelogd dan is alle voor u toepasselijke informatie direct zichtbaar (b.v. eerdere edities en het Archief voor Community abonnees).

Wanneer u inlogt: vink onthoud mij alleen aan op uw eigen computer (doe dat nooit op een computer die u deelt!)

Weet u uw wachtwoord niet meer? Gebruik wachtwoord wijzigen onder ‘Mijn Profiel’ om een nieuwe aan te maken.

Community jaarabonnement:

Voor €89,50 per jaar geniet u van vele voordelen:

Elke 2 maanden

6x het Magazine Voetzorg+ per jaar

Zowel online als offline

Lees het Magazine als flipbook, met de mogelijkheid om inhoud te downloaden en/ of te printen

Toegang tot het archief

Onbeperkte toegang tot Het Archief  bestaande uit voorgaande edities van het Magazine

Quick Reference Cards

Speciaal ontwikkelde content zoals Quick Reference Cards

korting op opleidingen

10% korting op het normale tarief van de meeste scholingen