Zoom, de meeting
Zoom Meeting/ vergadering!
- Uw internet browser opent de pagina zoals zichtbaar aan het begin van de video.
- Klik op de blauwe knop Vergadering starten of zoals hier Launch meeting.
- Indien u het Zoom programma op uw computer heeft staan wordt dat geopend wanneer u op Sta toe klikt. (Heeft u dit nog niet geïnstalleerd? Klik dan op de blauwe letters Download now. Nadat het is geïnstalleerd klikt nogmaals op Launch meeting).
- Wanneer het Zoom programma is geopend en een verbinding heeft gemaakt klikt u op de blauwe knop Deelnemen met computer audio. [Indien hier Deelnemen met WiFi audio staat kiest u dit.]
- Ziet u deze optie/ blauwe knop niet in beeld? Klik dank helemaal linksonder op Deelnemen aan audio en kies daarna voor Deelnemen met computer audio (of Wifi audio).
Bij de meeste online activiteiten gebruikt MischaNagel.nl Zoom ‘meetings.’ Hieronder vindt u informatie en tips om u te helpen bij het gebruik van Zoom en waarmee u zoveel mogelijk uit onze webinars haalt.
- Hoe krijgt u toegang tot het webinar?
- Tijdens het webinar
- Over Zoom
- Zoom & veiligheid
- Algemene internet veiligheid
Nieuwe Zoom-instructievideo's
In deze video ziet u hoe u vanuit uw e-ticket en de Zoom uitnodiging toegang krijgt en uw geluid aanzet. Uw e-tickets vindt u mits u bent ingelogd onder ‘Mijn Profiel’ [klik hier].
In deze video ziet u hoe u nadat u bent ingelogd een geluidsverbinding tot stand brengt.
Bij sommige scholingen kunt u zelf kiezen welke breakout-room u wilt betreden; onze virtuele wandelgangen en koffiekamers.
Rename Zo wijzigt u de naam waarmee u in Zoom voor andere deelnemers zichtbaar bent. Graag uw voor en achternaam weergeven!
Virtual background Pas uw virtuele achtergrond aan.
Hoe krijgt u toegang tot het webinar? – U heeft na aanmelding een e-ticket ontvangen en vervolgens een e-mail van Zoom met daarin uw persoonlijke toegangslink tot het webinar [Join this meeting]. Indien u een profiel heeft aangemaakt op Voetzorg+, kunt u uw tickets ook altijd terugvinden onder [mijn profiel] via deze link.
Wanneer u uw toegangslink (Join this meeting URL) klikt, krijgt u een aantal opties te zien. Heeft u Zoom al eerder gebruikt dan heeft u zich waarschijnlijk al bij Zoom aangemeld en de software/applicatie gedownload en geïnstalleerd. U kunt dan de volgende twee stappen overslaan.
- U dient aangemeld (sign up) te zijn bij Zoom om aan webinars deel te kunnen nemen. Dit is vrijblijvend en dient om uw e-mailadres te controleren. Klik hier om uw aanmelding te starten. Vul de gevraagde gegevens in en kies een sterk wachtwoord. U ontvangt van Zoom een activatie-mail; klik op ‘activate account’.
- Download naar keuze de Zoom Desktop Client (programma/ applicatie) voor Mac, Windows, ChromeOS en Linux, of de Zoom Mobile App voor iOS/ Apple and Android van de Zoom Downloads pagina. Vergeet het programma niet te installeren en eventueel even te testen.
Wanneer u op uw deelname link klikt [Join this meeting] opent een Zoom webpagina in uw browser. Op de vraag ‘Do you want to allow this page to open “zoom us”? Klikt u op [allow] of [launch Zoom]. Hierdoor opent de de Desktop Client. Indien de host de meeting nog niet is begonnen, ziet u daarover een melding op het scherm. Terwijl u wacht kunt u alvast uw video en uw ‘audio testen’ (uw camera, microfoon en de luidspreker die u gebruikt; we raden u overigens aan om indien mogelijk een koptelefoon te gebruiken). Bij eerste gebruik kan Zoom vragen de gebruiksregels te accepteren; klik op ‘I agree’.
- Indien u een camera heeft ziet u zichzelf op het scherm in de ‘client’. Klik op de blauwe knop ‘Join with video’. U kunt voor deze stap ook gevraagd worden op ‘OK’ te klikken om Zoom toegang to uw camera te geven.
- Om uw geluid te activeren kiest u ‘join audio’ of ‘Call using internet audio’ (klik steeds op de blauwe knop). U kunt voor deze stap ook gevraagd worden op ‘OK’ te klikken om Zoom toegang to uw microfoon te geven.
- Via deze video ziet u bovenstaande uitgelegd. Wilt u uw verbinding eerst testen? Klik dan hier.
Bekijk deze korte video om alvast een beetje wegwijs te geraken.
Indien u geen camera heeft of deze liever niet gebruikt is dat geen probleem. Het belangrijkste is dat u de docent kunt horen en diens presentatie goed kunt zien. Voor het stellen van vragen en deelname aan discussies is het handig een microfoon te hebben. Vragen kunt u altijd via de chat stellen.
Vanaf 30 minuten voor aanvang kunt u inloggen via uw deelname link. Daarna komt u eerst in een wachtkamer terecht en wordt u door de e-concierge aan de lesomgeving toegevoegd. Nadat hij uw verbinding met u heeft gecheckt (kunnen we elkaar zien en horen?) begeleidt hij we u naar het virtuele foyer waar u informeel kennis kunt maken met uw medecursisten.
U heeft van ons een link ontvangen waarmee u kunt inloggen [Join this meeting]. Wanneer u op deze link klikt opent uw browser. Klik vervolgens op [Open Zoom.us] in het venster wat opent.
In de Zoom applicatie ziet u een videobeeld van uzelf. Klik op [Join with video]. U heeft geen camera nodig en deze hoeft ook niet (continu) aan te staan.
Tijdens het webinar
Met Zoom bieden we u een volledig interactieve leerervaring waarin u de docenten en de overige deelnemers kunt zien en horen. Daardoor kunt u uw vragen direct stellen en is het mogelijk om ook discussie te voeren. Bekijk deze korte video om alvast een beetje wegwijs te geraken.
Ook maken we gebruik van andere beschikbare tools zoals break-out rooms, polls e.d. om leerervaring optimaal te maken.
Het voornaamste verschil met een fysieke leslocatie is dat deelnemers kunnen meekijken en luisteren in uw persoonlijke omgeving.
Daarom een aantal adviezen om u te helpen:
- Gebruik een koptelefoon met microfoon; dat is evt. ook rustiger voor uw omgeving.
- Zorg dat u voor een rustige achtergrond zit en liefst niet met licht achter u. In Zoom kunt u ook een ‘virtuele achtergrond’ kiezen. Uw achtergrond wordt dan vervangen door een foto (die u zelf kunt kiezen) waar u voor zit. Dat kan ik u voor de cursus uitleggen (of klik anders hier).
- Kleed u zoals u ook naar een fysieke leslocatie zou gaan (maar het is geen televisie programma!)
- Om het achtergrondgeluid minimaal te houden zullen we alle microfoons op ‘mute’ zetten. U kunt zich daar zelf uit halen maar indien u wilt spreken kunt u ook de spatiebalk indrukken (en ingedrukt houden zolang u praat zoals bij een walkie-talkie).
- Blijf zitten en blijf erbij. Indien u tussen de pauzes door toch even weg moet, zet dan uw camera uit en meldt u even af via de chatfunctie.
- U kunt de helderheid (brightness) van uw scherm verminderen (of wel verlagen; uw scherm iets donkerder instellen) om uw ogen iets minder te belasten, zeker indien u niet gewend bent om lang achter een scherm te zitten.
- Laat het weten indien u echt behoefte heeft aan een pauze (b.v. middels een chatbericht). U bent vast niet de enige! We proberen reeds extra breaks in te lassen om u zoveel mogelijk bij de les te houden.
- Gebruik een koptelefoon met microfoon; dat is evt. ook rustiger voor uw omgeving.
- Zorg dat u voor een rustige achtergrond zit en liefst niet met licht achter u. In Zoom kunt u ook een ‘virtuele achtergrond’ kiezen. Uw achtergrond wordt dan vervangen door een foto (die u zelf kunt kiezen) waar u voor zit. Dat kan ik u voor de cursus uitleggen (of klik anders hier).
- Kleed u zoals u ook naar een fysieke leslocatie zou gaan (maar het is geen televisie programma!)
- Om het achtergrondgeluid minimaal te houden zullen we alle microfoons op ‘mute’ zetten. U kunt zich daar zelf uit halen maar indien u wilt spreken kunt u ook de spatiebalk indrukken (en ingedrukt houden zolang u praat zoals bij een walkie-talkie).
- Blijf zitten en blijf erbij. Indien u tussen de pauzes door toch even weg moet, zet dan uw camera uit en meldt u even af via de chatfunctie.
- Alleen al in maart is het verkeer naar Zoom met 535% gestegen. Het succes van Zoom heeft er helaas toe geleid dat kwaadwillenden de naam Zoom maar liefst 2.000% keer misbruikt hebben in de naam van malware bestanden (t.o.v. de maand ervoor). Daar staat Zoom vanzelfsprekend buiten! Let altijd op de bron van alle bestanden die u toegestuurd worden. Overigens is Microsoft Teams inmiddels ook in toenemende mate slachtoffer van vergelijkbare malversaties.
- Zoom is geen malware al zijn er veel berichten die het tegendeel beweren of impliceren; dit is fake en vaak hysterisch nieuws.
- Sinds het begin van de Corona-crisis zijn er meer dan 3.300 nieuwe domeinen met het woord Zoom in de URL waarvan meer dan 2.000 phishing domeinen zijn.
- Zoom verbetert zelf ook de beveiliging en wij voeren -voor zover deze al niet standaard zijn gemaakt- deze zo veel mogelijk door.
- Veel ‘inbraken’ in Zoom gesprekken (zgn Zoom-bombs) werden veroorzaakt omdat organisatoren niet de juiste beveiliging hadden ingesteld. Door deelnemers zich te laten registreren en aanmelden voorkomen we dit.
- Als veel andere webinar-systemen in dezelfde mate onder een vergrootglas zouden worden gelegd is het vrijwel zeker dat er vergelijkbare onvolkomenheden aan het licht komen. 100% veiligheid is een mythe en wantrouw iedereen die dit belooft of eist. Dat houdt overigens zeker niet in dat we niet blijvend ons uiterste (moeten en blijven) doen om zo dichtbij die 100% te komen als mogelijk.
- Zorg ook zelf voor de juiste beveiliging van uw wifinetwerk door o.a. het wachtwoord van de router aan te passen en ook de wachtwoorden van alle andere apparaten die via verbonden zijn met het netwerk (zoals thermostaat, streamingvideo/ -audiosystemen). Laat deze nooit op de fabrieksinstellingen staan.
- Ook de besturingssoftware van uw devices (laptop, PC, tablet, smartphone), antivirussoftware en webbrowsers moeten up-to-date zijn om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen.
- Voor het aanmaken en beheren van ‘sterke’ wachtwoorden is een ‘wachtwoordkluis’ een slimme investering.
- Via deze website kunt u controleren of uw e-mailadres betrokken geweest is bij een zgn. data breach.
- Kies waar mogelijk ook voor twee-staps beveiliging (naast een wachtwoord moet u dan ook een code invoeren die naar uw smartphone wordt verstuurd of die via een zgn. authenticator wordt aangemaakt).
- Voorkom phishing, herken nepmails en open nooit emails met bestanden van onbekenden of informatie waar u niet om heeft gevraagd.
- Maak altijd een back-up van uw bestanden